Presentatiematerialen voor op kantoor

0

Houd je een evenement op je kantoor? Of komen er vaak klanten langs voor besprekingen? Hoe zorg je dan voor een representatieve uitstraling op je kantoor? Je wilt natuurlijk een goede indruk achterlaten op je klanten of je professionele netwerk. Naast dat je er zelf representatief uitziet, maakt de uitstraling van je kantoor of vergaderruimte ook een bepaalde indruk op je gasten. Hier volgen een paar tips voor een professionele aankleding van je kantoor zodat je bezoekers netjes kunt ontvangen.

Presentatiewand

Maak gebruik van een presentatiewand. Deze geeft een luxe uitstraling. Je kunt er meteen een bij binnenkomst plaatsen om bezoekers welkom te heten. Het design voor het doek kun je helemaal aanpassen aan je bedrijfsstijl. Dan zien de bezoekers meteen dat ze op de goede locatie zijn. Gebruik je een presentatiewand voor een speciaal evenement, dan kun je ook een informatieve of inspirerende tekst toevoegen, gerelateerd aan het onderwerp van je evenement. Presentatiewanden zijn in allerlei formaten te bestellen dus je kunt er altijd een vinden die in je ruimte past.

Presentatiewand praktisch inzetten

Met een presentatiewand laat je in één oogopslag zien waar je bedrijf voor staat en wat je kunt betekenen voor de klant. Je kunt er ook een ruimte mee afscheiden of spullen achter verbergen die je niet in het zicht wilt hebben. Komt er een klant naar kantoor? Dan verdwijnt die ene kast vol met mappen en dossiers achter een mooie presentatiewand.

Kleiner alternatief voor een presentatiewand: rollup banners

Een presentatiewand is vrij statisch. Je kunt deze in principe permanent op je kantoor laten staan. Als je hier doorgaans geen ruimte voor hebt kun je kiezen om rollup banners te gebruiken voor de speciale gelegenheden. Deze zijn heel flexibel in te zetten. Je kunt ze zelfs makkelijk meenemen in een cassette en een rollup banner is snel op te zetten. Ook handig dus als je vaak naar andere locaties gaat. Omdat deze kleiner en flexibeler in te zetten zijn kun je er ook meerdere ontwerpen. Dan heb je voor elke situatie een passende banner. Of je kunt ze bijvoorbeeld naast elkaar zetten, afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt.

Ontwerp van je presentatiewand of banner

Denk goed na over het ontwerp van je banner of presentatiewand. Wil je alleen je huisstijl terug laten komen of wil je ook echt een boodschap overdragen voor bij een bepaald evenement. Een aantal tips voor een goed ontwerp van je banner:

  • Plaats je logo bovenaan.
  • Houd een leesrichting van links naar rechts aan.
  • Gebruik je afbeeldingen? Zorg dan voor de hoogste kwaliteit.
  • Houd de kleuren van je huisstijl aan.
  • Voeg contactinformatie onderaan je banner toe (website of telefoonnummer).

Als je het ontwerp meteen goed aanpakt heb je meerdere jaren plezier van je presentatiewand of banner!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave A Reply