Waarom koffiebekers van FSC papier op kantoor?

0

Op ieder moment van de dag verdwijnt er bos. Vooral tropische bossen in Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië worden bedreigd. Wanneer deze bossen verdwijnen heeft dat direct invloed op ons klimaat en neemt de CO2-uitstoot toe. Om te voorkomen dat deze beschermde bossen verdwijnen is FSC in het leven geroepen. Door middel van dit keurmerk weet je zeker dat er hout uit beschermde bossen gebruikt is. Vindt jouw organisatie het klimaat belangrijk en delen jullie de zorg rondom het veranderende leefgebied van dieren en planten die in het bos leven? Kies in dat geval voor FSC.

Wat is FSC?

FSC is een non-profit organisatie en opgericht als samenwerking tussen milieuorganisaties uit 25 landen. Op deze manier is een front gevormd voor bosbeheer op grote schaal. FSC zet zich in voor de bescherming van het leefgebied van dieren en planten. Door een keurmerk aan gecontroleerde bossen te hangen is het mogelijk om alle schakels van de keten te certificeren. Wanneer deze certificering behaald is kan de consument zien dat er houtproducten uit beschermde bossen gebruikt worden. Bij ieder bedrijf dat gecertificeerd is wordt jaarlijks een controle uitgevoerd om er zeker van te zijn dat hout daadwerkelijk uit de juiste bossen komt.

Koffiebekers van FSC papier

Om koffiebekers van FSC papier te produceren moet er een FSC-keurmerk worden verstrekt aan de betreffende onderneming waarvoor deze eisen van toepassing zijn. Wanneer een onderneming gecertificeerd is wordt deze opgenomen in de database van FSC onder een certificaatnummer.

Koffiebekers bestellen

Omdat het milieu steeds belangrijker is leveren steeds meer partijen een assortiment aan koffiebekers dat 100% biologisch afbreekbaar is en volledig gemaakt van FSC papier! Bijzonder aan biologische koffiebekers is het feit dat ze voorzien zijn van een PLA coating. Deze coating is gemaakt van maiszetmeel waardoor ze volledig biologisch afbreekbaar zijn. PLA is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic en kan wanneer het op de juiste manier verwerkt wordt volledig worden afgebroken. Voor elke organisatie die MVO belangrijk vindt is dit een goede optie. Daarnaast kunnen ook deze bekers worden voorzien van eigen opdruk.

Biologisch afbreekbare koffiebekers onder andere in de volgende formaten besteld worden:

Wanneer je grote aantallen bestelt is er schaalvoordeel te behalen en kun je kosten besparen. Veel organisaties kiezen er daarom voor om bijvoorbeeld de jaarvoorraad te bestellen. Wil je een extra scherpe prijs? Vraag dan voor de zekerheid een offerte aan. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave A Reply