Bedrijfskleding vind je vaak terug in fabrieken, magazijnen en bouwplaatsen bijvoorbeeld. Maar er bestaat natuurlijk ook bedrijfskleding voor op kantoor. Dit kan zorgen voor eenheid en een representatief uiterlijk van iedere werknemer. Waar je aan moet denken bij bedrijfskleding op kantoor? Dat lees je in het artikel!
1. Stijl
Bedrijfskleding voor op kantoor verschilt natuurlijk veel van bedrijfskleding voor in een werkplaats. Vaak wordt bedrijfskleding gedragen in magazijnen en fabrieken, waar de eisen voor de kleding heel anders zijn dan op kantoor. Werkkleding moet vaak functioneel en beschermend zijn, terwijl kleding voor op kantoor juist wat stijlvoller en representatiever mag zijn. Het voornaamste is dat de kleding goed zit en mooi aansluit, dit ziet er verzorgd uit.
2. Kleur
Uiteraard moet de kleur van de kleding passen bij het bedrijf, het logo en de huisstijl. Belangrijk bij bedrijfskleding is dat het ook representatief is en niet te ‘schreeuwerig’ moet zijn. Zijn het logo en de huisstijl bijvoorbeeld felrood of geel? Denk dan goed na over hoe je dit gaat verwerken in de kleding. Bij een klantbezoek kun je vaak niet met een knalgeel overhemd aankomen, dit moet dus subtiel verwerkt worden en/of in balans met de rest van de kleding zijn.
3. Bedrukken
Het bedrijf waarvoor men werkt moet duidelijk (doch subtiel) zichtbaar zijn. Zo zou je het bedrijfslogo kunnen laten drukken op de kleding. Een overhemd kan zo bijvoorbeeld een subtiel logo bevatten op de borstzak of op de mouw van een overhemd. Ook bij een polo kan dit op de borstzak. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor kleding gedragen zal worden. Bij vrouwen kan dit ook op een blouse, polo of jurk worden bedrukt. Het logo kan zo groot of subtiel mogelijk worden bedrukt op de kleding, doe dit in goed overleg en laat altijd een voorbeelddruk opsturen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en kun je eventuele aanpassingen doorgeven voordat de order geplaatst wordt.
4. Soort kleding
Vaak moet de bedrijfskleding voor op kantoor netjes, representatief en verzorgd zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een overhemd met bijpassende pantalon en blazer. Maar ook een polo voldoet binnen diverse sectoren. Uiteraard kan er ook een stropdas worden gedragen met een subtiel logo van het bedrijf. Het ligt aan de sector waarbinnen je werkzaam bent en of jij en je personeel veel afspraken buiten de deur hebben of enkel op kantoor aanwezig zullen zijn. Als bedrijf kun je ook kiezen voor een bepaald kledingvoorschrift waar men zich aan moet houden.
Kortom: bedrijfskleding voor op kantoor is er in diverse soorten en maten. Als bedrijf kan je er zelf voor kiezen in hoeverre je bedrijfskleding verplicht en verzorgd. De mogelijkheden zijn er in ieder geval genoeg!