Welke taken kun je als ZZP’er prima uitbesteden aan een ander bedrijf?

0

Als je als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat, zijn er veel zaken waaraan je moet denken. Ben je ZZP’er? Dan wil dat natuurlijk niet zeggen dat je ook echt alles zelf moet doen, want er zijn ook zaken die je kunt uitbesteden aan een ander. We hebben een paar dingen die je prima door een ander kunt laten doen voor je op een rijtje gezet, dus doe daar je voordeel mee.

Besteed de administratie en/of boekhouding uit

Wanneer je net als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan bent, komt er natuurlijk veel op je af en zitten er vaak niet eens voldoende uren in de dag om alles gedaan te krijgen. Omdat je als ondernemer wel verplicht bent een goede administratie te voeren, is dat alvast een van de taken die kunt uitbesteden aan een boekhouder. Lang niet iedereen heeft evenveel kaas gegeten van boekhouden en veel mensen vinden dit ook een van de saaiste en meest vervelende taken om te doen. Niks mis mee om dit dus aan een professional op dat gebied over te laten. Zo weet je ook meteen dat het goed gebeurt en dat jij je nergens zorgen over hoeft te maken als het om bijvoorbeeld facturen en belastingaangifte gaat.

Laat de webshop en de daarbij horende beveiliging door een ander regelen

Een taak die je ook prima aan een ander kunt overlaten is het maken van de website en webshop. Tegenwoordig is het cruciaal om online vindbaar te zijn met je producten om je doelgroep te bereiken. Het is bij een website uitermate belangrijk dat deze goed beveiligd is. Als je ervoor zorgdraagt dat de gegevens van de klanten, die iets in je webshop bestellen, goed geregeld is, dien je daarvoor te voldoen aan de ISO 27001 norm. Deze kan door tal van professionele bedrijven voor je gegarandeerd worden. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op https://www.digitrust.nl.

Besteed klantenwerving en behoud aan een professional uit

Last but not least: klantenwerving. Als ondernemer heb je natuurlijk klanten nodig om te kunnen bestaan. Ben je nu bijvoorbeeld heel creatief als ondernemer en maak je zelf producten op bestelling? Dan heb je wel klanten nodig die je producten bestellen. Het kan zo zijn dat je zelf niet teveel tijd wilt besteden om deze te werven. Of misschien heb je gewoonweg niet voldoende tijd om dit zelf te doen. In dat geval laat je deze taak het beste over aan een professional die de klanten voor je kan aantrekken en er tevens zorg voor draagt dat je deze behoudt. 

Houd rekening met de kosten

Als je bepaalde taken uitbesteedt, kost je dit als ondernemer natuurlijk geld, maar het is de investering wel waard. Kijk goed wat het beschikbare budget is en zorg ervoor dat je de taken daarbinnen kunt regelen. Het is verstandig van tevoren een offerte aan te vragen en goede afspraken te maken zodat je niet voor verrassingen achteraf komt te staan.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply