Mokken bedrukken op deze 5 manieren

1

Wil je mokken bedrukken met jouw eigen logo, tekst of afbeelding, dan zijn er meerdere opties mogelijk. Houd bij het kiezen niet alleen rekening met de prijs, maar ook met de afbeelding dat je in gedachten hebt: wil je een kleurrijke foto of een logo in zwart-wit? Kijk bovendien hoe lang de opdruk blijft zitten. Vergeet niet te letten op het materiaal van jouw mok, want niet alle soorten bedrukking zijn geschikt voor elk materiaal. Of je nou een gepersonaliseerd cadeau aan een vriend of familielid wilt geven of door verspreiding van je logo de naamsbekendheid van je bedrijf wilt vergroten via relatiegeschenken, hier lees je meer over vijf geschikte druktechnieken.

Goedkoop mokken bedrukken met tampondruk

Tampondruk is één van de goedkoopste betrouwbare manieren om een mok te laten bedrukken. Een flexibele rubberen stempel brengt de inkt aan op je mok. Het grootste voordeel van mokken bedrukken met tampondruk is de prijs, maar de kwaliteit is ook niet slecht. Vaak kan de mok zo’n 100 keer in de vaatwasser voordat de afbeelding verdwijnt. Een nadeel van tampondruk is dat smalle opdrukken zoals lettertjes of dunne lijnen sneller zullen wegvagen, vooral in het geval van een glazen mok. Keramiek is daarom beter geschikt.

Mokken bedrukken met zeefdruk of keramische transfer

Zoek je een druktechniek waarbij jouw mok minstens 300 keer in de vaatwasser kan en waar een groter drukformaat mogelijk is dan bij tampondruk? Dan kun je denken aan zeefdruk of keramische transfer. Bij zeefdruk wordt een zeef van polyester, zijde of staal gebruikt voor het aanbrengen van de inkt. Je mok kan dan helemaal rondom bedrukt worden. Bij keramische transfer wordt een speciaal soort inkt via een transfervel op de mok aangebracht en daarna in de oven gezet, waar de inkt in het materiaal brandt. Deze techniek van mokken bedrukken is krasvast, maar limiteert wel je kleurengebruik.

Mokken bedrukken met sublimatiedruk of lasergraveren

Wil je mokken bedrukken met een luxere drukmethode die ontzettend lang meegaat? Sublimatiedruk en lasergraveren passen beide bij deze wensen. Sublimatiedruk geeft je volledige vrijheid in kleuren, compleet met schaduwen en gradaties. De bedrukking zal nooit loslaten, ook niet in de vaatwasser. Wel kan hij op de lange termijn lichter van kleur worden. Lasergraveren is de meest duurzame drukmethode, geschikt voor hardere materialen. Het is krasvast, slijt niet en is nauwkeurig tot in de details. Je kunt hierbij echter niet in kleur drukken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Discussion1 reactie

Leave A Reply