Sport je voor of na je werk?

0

Wat doe je liever? De dag beginnen met een flinke workout om jezelf goed wakker te maken, of wil je de indrukken van de dag tijdens een avondtraining van je afschudden? De keuze die je maakt voor het tijdstip waarop je gaat sporten is van een aantal dingen afhankelijk. Heb je geen voorkeur voor de ochtend of avond? Kijk dan wat voor jou doorslaggevend is om voor of na je werk te gaan sporten en vergeet daarbij niet de juiste sportvoeding

Vroeg op voor een sportief begin van de dag

Als je een avondmens bent, zul je waarschijnlijk niet eens overwegen om te trainen voor je werk. Maar als je toch op tijd wakker bent, kun je de paar uur voor vertrek net zo goed nuttig besteden. Je hebt voldoende energie en daarnaast krijg je nog eens extra energie van een ochtendtraining. Dat is een goed vooruitzicht als je een drukke dag voor de boeg hebt. Een ander voordeel van sporten in de ochtend is dat je gemakkelijker vet verbrandt en dus kilo’s verliest. Is dat niet de bedoeling? Kijk dan voor speciale sportvoeding die je koolhydraten tijdens de training op het gewenste niveau houden. Houd wel in de gaten dat je je lichaam voldoende tijd geeft om wakker te worden. Je wervels hebben ongeveer een uur nodig om zich te herstellen van je nachtrust. Een goede opwarming is dan ook noodzakelijk om blessures te voorkomen.

Sluit een inspannende dag af met een avondtraining

Zelfs als je een drukke dag hebt gehad, kun je nog voldoende kracht en energie over hebben om ’s avonds te sporten. Deels komt dat misschien door adrenaline, maar deels ook zeker omdat je de hele dag door gegeten hebt. Je lichaam heeft met de juiste sportvoeding nog genoeg ruimte om een workout te doen. Trainingen met explosieve oefeningen doe je ook het liefst ’s avonds. De reden hiervoor is dat je lichaam beter reageert omdat je al de hele dag in beweging bent. Hoewel je in de avonduren vaak meer tijd hebt om te trainen, omdat je geen afspraken meer hebt, is het wel verstandig om niet al te laat te beginnen. De hernieuwde energie zorgt er anders voor dat je moeilijker in slaap komt.

Wissel sporten voor en na je werk met elkaar af

Werk je onregelmatige diensten of heb je niet altijd zin om vroeg op te staan? Het komt natuurlijk niet altijd uit om alleen maar ’s ochtends of alleen ’s avonds te sporten. Als je de trainingen afwisselt, profiteer je aan beide kanten van de voordelen. Bijvoorbeeld op het gebied van afvallen of voor een intensieve training. In beide gevallen blijft het belangrijk dat je na de training een goede balans tussen voldoening en voldoende energie houdt. Met de juiste sportvoeding, zoals proteïneshakes, werk je bijvoorbeeld aan een optimaal spierherstel.
Deze sportvoeding neem je tijdens je trainingen in, voor een directe ondersteuning. Uiteraard is een goed ontbijt en een uitgebalanceerde avondmaaltijd ook onderdeel van je sportvoeding. Op die manier houd je, ook als je voorkeur bij een ander dagdeel ligt, het sporten beter vol, zowel in de ochtend als in de avond.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply