4 ontwikkelingen in web development in 2019!

1

Web development is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met het bouwen van een website. Je kunt hierbij denken aan de server-side, de client-side en het beheer van webservers. Deze wereld is – net als de wereld van app development – continu in beweging. De trends komen en gaan. In dit artikel hebben wij een aantal ontwikkelingen in web development voor het aankomende jaar voor je op een rijtjegezet.

1. Focus op mobiel gebruik

Deze ontwikkeling is een trend van de afgelopen jaren: focus op mobiel gebruik. Het aandeel bezoekers van websites via desktop neemt steeds verder af. Dat maakt dat zogenaamde mobile responsive websites (websites geschikt voor mobiele apparaten)belangrijker zijn dan ooit. Ook op zo’n website kun je als bedrijf je productie, je visie en je bedrijfsmissie online ter beschikking stellen voor je klanten. Wanneer je geen focus op mobiel gebruik hebt, dus geen gebruik maakt van een mobile responsive website, zijn bezoekers geneigd sneller weg te klikken. Zorg dus voor een website die zowel op desktop als op mobiele apparaten goed werkt.

2. WordPress webshop met WooCommerce

Zoals gezegd, web development is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met het bouwen van een website. Zo’n 30% van alle websites draait op WordPress: een vrije weblog-software. Daarnaast is WordPress het meest gebruikte Content ManagementSysteem (CMS) ter wereld. De gebruiker van Wordpress websites kan op een relatief eenvoudige wijze de content wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar écht technische kennis voor vereist is. Een snel opkomende WordPress plugin, en een ontwikkeling in web development voor het aankomende jaar, is WooCommerce. WooCommerce breidt een website uit tot een complete e-commerceoplossing. Inmiddels draait bijna een kwart van de webshops op WooCommerce.

3. Focus op meer video

Een van de belangrijkste trends in online marketing is video. Zo wordt lange en unieke videocontent door de social algoritmes vanonder andere Facebook beloont en dat is terug te zien in de cijfers met betrekking tot engagement. Maar niet alleen op social media, ook in de wereld van web development is video een trend. Video’s kunnen worden gebruikt als achtergrond op een landingspagina of als uitleg en ondersteuning. Video is een van de meest effectieve vormen van content en wordt dan ook steeds meer gebruikt.

4. Focus op meer illustraties

De websites in 2019 zullen nog meer gericht zijn op eenvoud en snelheid. Een hele website doorspitten op zoek naar informatie is er voor de websitebezoekers steeds minder bij. Eenvoud en snelheid zullen dan ook terug te vinden zijn in de uitstraling van de website. Tekst is daarbij minderbelangrijk, illustraties des te meer. Dit kunnen zowel foto’s, animaties als tekeningen zijn. Immers, hieraan wordt door de websitebezoekers de meeste aandacht geschonken en is daarom erg belangrijk.

Dit zijn slechts een paar van de ontwikkelingen in web development voor het aankomende jaar. De online mogelijkheden voor bedrijven zijn enorm! Welke andere trends ken jij nog 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Discussion1 reactie

Leave A Reply