Een behandelstoel kiezen voor je schoonheidssalon: hier moet je op letten

0

Schoonheidsspecialisten die een behandelstoel zoeken, staan vaak voor een hele opdracht. De keuze is namelijk enorm en het kan best lastig zijn om meteen te bepalen welke eisen je aan een behandelstoel wilt stellen. Wij helpen je op weg met een paar tips.

Welke diensten bied je aan?

Voor beginnende schoonheidssalons is het belangrijk eerst duidelijk vast te stellen welke schoonheidsbehandelingen je aan gaat bieden. Dit is namelijk ook de basis voor het kiezen van een behandelstoel.

Ga je je enkel concentreren op gezichtsbehandelingen? Dan heeft je behandelstoel minder functies nodig dan wanneer je bijvoorbeeld ook pedicurebehandelingen of massages aanbiedt.

Wat is de uitstraling van je bedrijf?

Afhankelijk van hoe jij jezelf aan je klanten wilt verkopen, dien je ook rekening te houden met de behandelstoelen die je aanschaft. Wil jij vooral uitstralen dat je een betaalbare schoonheidsspecialist bent met degelijke maar niet extreem comfortabele spullen, dan kun je met een relatief basic behandelstoel goed uit de voeten.

Heb je echter het plan om jezelf te positioneren als luxe schoonheidssalon en zijn je prijzen hier ook naar? Dan verwachten je klanten ook iets anders als ze bij je binnenstappen. Ze zijn misschien wel bereid meer te betalen, maar daar moet dan ook extra comfort en kwaliteit tegenover staan. Dit vertaalt zich ook naar de spullen die je in je zaak hebt staan.

Luxe behandelstoel in een schoonheidssalon
Bron: Pinterest.com

Functionaliteit

Behandelstoelen zijn er letterlijk in alle soorten en maten. Ze verschillen onder andere in:

  • Ligcomfort (voor de klant)
  • Behandelcomfort (voor jouzelf)
  • Instapgemak
  • De hoogte als massagebed
  • Kwaliteit van de constructie
  • Type armsteun (wel of niet aanwezig, verstelbaar of niet)
  • Aantal behandelposities
  • Instelbare lendensteun

Deze factoren spelen ieder voor zich natuurlijk weer een rol in de prijs van de stoel. Probeer op basis van de vorige twee vragen zo goed mogelijk in te schatten welke functionaliteiten voor jou essentieel zijn, welke je ‘wel handig’ zou vinden en wat van jou eigenlijk niet hoeft.

De prijs

We kunnen natuurlijk doen alsof de prijs geen rol speelt in de aanschaf van een behandelstoel, maar niets is minder waar. Een enkele stoel is al een behoorlijke investering, maar zeker als je meerdere stoelen wilt bestellen voor je schoonheidssalon, ben je vaak gebonden aan een bepaald budget.

Gelukkig kun je online verschillende behandelstoelen vergelijken op prijs. Ook bieden sommige bedrijven de mogelijkheid om een behandelstoel te verhuren, zodat je niet in één keer een hoog bedrag hoeft te investeren. Als je na een aantal maanden alsnog besluit de stoel te willen kopen, kun je deze meestal tegen een aantrekkelijke prijs van het verhuurbedrijf overnemen.

Dit artikel werd je aangeboden door Mikos, specialist in saloninrichting en behandelstoelen voor schoonheidsspecialisten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2.2/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply