De voor-en nadelen van je ondernemingsplan uitbesteden

0

Voor sommigen lijkt het alleen maar een droom. Een eigen onderneming starten. Echter hebben veel Nederlanders die stap al eens durven nemen. Alleen al in het eerste kwartaal van 2015 kwamen er in Nederland 12 duizend ondernemingen bij (bron: CBS).

Wie er zelf al eens aan heeft gedacht, weet dat het begint bij een goed ondernemingsplan. Die kun je misschien prima zelf schrijven, maar je kan het ook uitbesteden. Wat is beter? Waar kies je voor? In dit artikel hebben we voor je uitgezocht wat de voor-en nadelen zijn van het uitbesteden van je ondernemingsplan.

Nadelen van het uitbesteden van je ondernemingsplan

  1. Kosten

We beginnen met enkele nadelen. Wanneer je een externe partij inschakelt om je ondernemingsplan te schrijven, dan zijn daar uiteraard kosten aan verbonden. Hoeveel je hiervoor betaalt hangt natuurlijk af van het bedrijf, of de persoon waar je dit laat doen. Houd er wel rekening mee dat dit wellicht niet het onderdeel is waar je teveel op wil besparen. Een goed ondernemingsplan is immers de fundering voor je organisatie.

  1. Uit handen geven

Als je een ondernemer wilt worden, dan is dat niet voor niets. Je wilt zelf de touwtjes in handen hebben; zelf alles kunnen bepalen. En dus ook zelf beslissen over hoe je alles aanpakt. Dus ook je ondernemingsplan. Je ziet je onderneming al helemaal voor je, hebt al de meest creatieve plannen gemaakt en nu moet je het gaan uitbesteden? Sommigen zullen hier niet veel moeite mee hebben, maar het kan een drempel voor je zijn. Je moet iemand anders met jouw idee aan de slag laten gaan.

Voordelen van het uitbesteden van je ondernemingsplan

  1. Krediet krijgen

Bij het ondernemingsplan laten schrijven door een deskundige, is de kans groter dat je krediet verkrijgt. Wanneer je er voor kiest zelf je ondernemingsplan op te stellen kan het voorkomen dat je onderdelen vergeet. Of dat je niet overal even goed over na hebt gedacht. Wanneer je een krediet gaat aanvragen, zullen investeerders je ondernemingsplan goed doornemen en wellicht kritische vragen stellen. Met een deskundig plan ben je hier op voorbereid.

  1. Een waterdicht plan

Je wordt ondernemer. En je hebt aan alles gedacht. Althans, daar ben je van overtuigd. Maar met al die goede moed en ambitie kun je wellicht dingen over het hoofd ziet. Je bent dan misschien blind voor de eventuele risico’s of bedreigingen voor je bedrijf. En dat kan een gevaar zijn. Het bestaansrecht van je toekomstige bedrijf hangt er immers van af. Een deskundig en onafhankelijk persoon ziet deze eventuele risico’s wel. En zal je hier ook over informeren. Samen kunnen jullie het ondernemingsplan bijsturen om met een zo goed mogelijk plan te komen. Nogmaals; je ondernemingsplan is de fundering voor je bedrijf.

Meer informatie?

Buiten deze punten zijn er uiteraard nog meer zaken waar je rekening mee moet houden. Veel ondernemers kiezen er voor om hun ondernemingsplan deels of volledig uit de besteden aan een partij die daarin is gespecialiseerd.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Credo Ondernemingsplan. Credo levert je ondernemingsplan op maat.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 5   Gemiddelde:  3.4/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply