Een Compact deur voor uw spuitcabine: Een populaire keuze.

0

In industriële omgevingen waarin spuitcabines worden gebruikt, is het essentieel om de interne omgeving zo min mogelijk te laten beïnvloeden door externe factoren om optimale resultaten te behalen. Bij de keuze van een deur om de cabine af te sluiten, worden doorgaans deuren buiten de cabine geplaatst, zoals openslaande deuren, schuifdeuren of horizontale vouwdeuren. Steeds vaker wordt er echter ook gekozen voor een Compact deur van Rolflex. Waarom dat is, leggen we u graag uit.

Een Compact Sectionaaldeur: Een speciale optie

Traditionele sectionaaldeuren zijn doorgaans niet geschikt voor spuitcabines vanwege de plafondrails waarmee de deur naar binnen beweegt. Echter, er bestaat een specifiek type sectionaaldeur dat bijzonder geschikt is voor spuitcabines: de Compact sectionaaldeur. In tegenstelling tot standaard deuren rolt deze niet langs het plafond, maar vouwt zich op boven de deuropening en kan volledig buiten de cabine worden geplaatst. Hierdoor wordt het spuitproces niet beïnvloed terwijl de ruimte toch goed kan worden afgesloten en gemakkelijk kan worden betreden.

Voordelen van een Compact deur voor spuitcabines

1. Veelzijdigheid zonder concessies: Compact deuren kunnen worden vervaardigd uit diverse materialen, waardoor ze aan te passen zijn aan de rest van uw ruimte. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld glazen panelen toe te voegen voor meer lichtinval en zicht op het proces. Ook uniek: het is mogelijk om een loopdeur toe te voegen voor gemakkelijke toegang en minimale verstoring van het verfproces.

2. Goede afdichting, Weinig luchtverplaatsing: Dankzij rubberen afdichtingen aan alle zijden en tussen de panelen zijn Compact deuren effectief afgesloten, waardoor stof buiten wordt gehouden. Bovendien minimaliseert de verticale beweging van de deur luchtverplaatsing en voorkomt het dat stof van buiten de cabine naar binnen waait.

3. Automatische bediening: Vooral voor grote voertuigen is het praktisch wanneer de deur automatisch kan openen en sluiten. Met een afstandsbediening of sensor kunnen Compact deuren worden geautomatiseerd, waardoor de bediening efficiënter wordt.

4. Ruimtebesparing en slimme opties: Compact deuren zijn ontworpen om ruimte te besparen, zowel in de hoogte als in de breedte. Omdat de deur zich naar boven buiten de cabine opvouwt, wordt er geen extra ruimte vereist aan de voor-, achter- en zijkanten van de deur, wat vooral gunstig is bij meerdere spuitcabines in nauwe ruimtes.

Ontdek meer over Compact deuren

De Compact deur, vervaardigd door Rolflex, biedt een oplossing op maat voor spuitcabines. Veel gerenommeerde spuitcabine fabrikanten kozen al voor deze deuren in hun spuitcabines. Met de vele ontwerpmogelijkheden en geavanceerde technologieën zijn deze deuren wereldwijd populair. Bezoek de website www.rolflex.com/nl/ voor voorbeeldprojecten en om een prijsindicatie aan te vragen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply