Schoonmaakhulp inhuren voor je bedrijf: 4 voor- en nadelen

0

Het schoonhouden van een bedrijfspand is een flinke klus. In het compleet schoonmaken van je bedrijf gaat behoorlijk veel tijd zitten. Toch is het erg belangrijk om de kantoor- en andere bedrijfsruimtes goed schoon te houden. Niet alleen oogt het een stuk frisser, ook is er uit Amerikaans onderzoek gebleken dat goede hygiëne op de werkplek tot minder verzuim leidt. In dit artikel zetten we de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje voor het inhuren van schoonmaakhulp voor je bedrijf.

Voordeel 1: Het bespaart tijd

Een van de grootste voordelen van het inhuren van schoonmaakhulp is dat jij zelf tijd over zult houden voor andere zaken. Je hoeft je niet meer druk te maken over klusjes zoals de toiletten schoonmaken of de vloeren dweilen. In plaats daarvan kun je je bezighouden met taken die in jouw werk echt belangrijk zijn. Bovendien zijn schoonmaakklusjes vaak niet de leukste klusjes om uit te voeren. Erg fijn als deze voortaan niet meer op jouw to-do lijstje staan. Zo houd je eindelijk eens tijd over om dat fantastische bedrijfsfeest te organiseren.

Nadeel 1: Het kost geld

Het inhuren van professionele schoonmaakhulp kost natuurlijk geld. Door schoonmaakklusjes zelf uit te voeren kun je dus geld besparen. Als je echter door het uitbesteden van de schoonmaak tijd bespaart, kun je deze tijd efficiënt inzetten voor andere taken, waardoor je op die manier juist weer geld zult besparen. Daarom kan het verstandig zijn om hier een goede balans in te vinden. Het is uiteraard ook mogelijk om slechts enkele grote schoonmaakklussen uit te besteden. Zo vind je de juiste balans tussen de kosten en de baten.

Voordeel 2: Er wordt professioneel schoongemaakt

Voor een gezonde werkomgeving is het belangrijk dat er écht goed wordt schoongemaakt. Dan is het fijn als de schoonmaak wordt uitgevoerd door iemand met vakkennis. Door te kiezen voor een schoonmaakbedrijf met goed opgeleid personeel weet je zeker dat jouw bedrijfspand vlekkeloos schoon zal worden gemaakt. Geen stoffige plankjes, vieze toiletten of smerige vloeren meer. Jij hoeft zelf nergens meer naar om te kijken en biedt al jouw werknemers (en jezelf) de fijnst mogelijke werkomgeving.

Nadeel 2: Er zijn externen in jouw pand

Een ander nadeel van het uitbesteden van de schoonmaak van je bedrijf is dat je regelmatig externen in je pand zal hebben rondlopen. Dit brengt het risico van wanpraktijken met zich mee. Daarom is het belangrijk om een goed en betrouwbaar schoonmaakbedrijf te zoeken. Zoek een schoonmaakbedrijf in Dordrecht met jarenlange ervaring en gegarandeerde kwaliteit. Zo krijg je professionele schoonmaak zonder de risico’s.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply