Tip: maak van jouw bestelauto een mobiel kantoor

0

Trendwatchers zeggen wel eens dat het kantoor zoals we het vandaag kennen, binnen tien jaar misschien wel helemaal van het toneel verdwenen zal zijn. Zo’n haast zal het volgens ons waarschijnlijk niet lopen, maar het is wel zo dat het nieuwe werken invloed uitoefent op hoe en waar we werken. Thuiswerk en co-office-oplossingen zijn daarbij niet vreemd. Maar ook het mobiele kantoor blijkt aan belang te winnen. Een idee voor jouw bestelauto?

Wat is een mobiel kantoor?

Een mobiel kantoor is eigenlijk een kantooroplossing dat ons toestaat om flexibel en op locatie te werken. Het rekent op verplaatsbaar IT-materiaal en razendsnelle clouddiensten waardoor medewerkers ook op locatie toegang tot documenten en data hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op een werkplek die door de klant wordt aangeboden, maar ook in de auto of op een openbare plaats.

Toch merken we dat ook de bestelauto steeds vaker als een mobiel kantoor wordt gebruikt. Logisch: je hebt er dan ook extra veel ruimte om aan de slag te gaan. We kennen het onder andere van films waar enkele detectives in een bestelwagen beelden bekijken en gesprekken afluisteren, maar ook in de bedrijfswereld is zo’n mobiel kantoor al lang niet meer ongewoon.

Bouw jouw bestelauto om tot een mobiel kantoor

Wanneer je een bestelauto tot een volwaardig mobiel kantoor hoopt om te bouwen, moet je meer doen dan even een schrijftafel monteren. Je zal in de eerste plaats een stroomvoorziening moeten hebben, bijvoorbeeld door te werken met een oplaadbare accu. Hiernaast zal men veilige antislipvloeren aanbrengen, net zoals wandbekleding.

Denk eveneens aan laptophouders, een mobiele printer, een bureau, een stoeltje, ventilatie, verwarming en een stel handige kasten voor jouw documenten. Het belangrijkste is echter misschien nog wel het voorzien van een veilige en stabiele internettoegang. Ook een mobiele router mag dus niet ontbreken.

Een bestelauto ombouwen tot een mobiel kantoor is geen eitje. Gelukkig zijn er wel gespecialiseerde garages die zich dag in dag uit bezighouden met het ombouwen van bestelauto’s tot rijdende kantoren.

En wat met de verzekering?

Op voorwaarde dat je de verkeerswetgeving respecteert, zal een bestelauto met een kantoor in de laadbak geen probleem zijn voor de verzekeraar. Het beste communiceer je hier echter wel helder over met jouw verzekeraar. Waarschijnlijk zal het immers invloed hebben op de premie van de bestelautoverzekering.

Je moet er immers rekening mee houden dat hetgeen zich in de laadbak bevindt niet automatisch dekking zal genieten. Zelfs wanneer je kiest voor een all-risk of een volledige cascodekking is dat het geval. Zo nemen sommige verzekeraars een zogenoemde nachtclausule op: je mag ’s nachts geen goederen in de laadbak laten liggen. Met een mobiel kantoor is dat natuurlijk niet zo eenvoudig. Daarom spreek je een en ander maar beter grondig door met jouw verzekeraar, opdat er eventueel van de algemene voorwaarden kan worden afgeweken. Enkel zo zit je helemaal veilig met jouw mobiel kantoor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply