Zakelijke taaltraining? Wereldwijde kansen

0

De wereld wordt eigenlijk steeds kleiner, met alle technologie en mogelijkheden van vandaag de dag ben je voor je werk allang niet meer gebonden aan de plek waar je momenteel woont. Gelukkig maar, want de wereld heeft zoveel te bieden. Het zou zonde zijn als je altijd op dezelfde plek blijft wonen en werken. De mogelijkheid om te communiceren speelt hierin natuurlijk een grote rol. Communicatie is immers de sleutel tot succes. Ben jij op zoek naar de ultieme uitdaging in het buitenland? Overweeg dan om een taalcursus te volgen. Droom jij van een baan in Parijs? Dan kan het weleens heel belangrijk zijn dat je Frans spreekt. Gelukkig heeft www.ste.nl alle taalcursussen die je maar kunt wensen, waaronder dus Frans. Door een nieuwe taal te leren, kun je jouw kansen op de banenmarkt enorm vergroten. 

De belangrijkste persoon in het bedrijf 

Het beheersen van meerdere talen maakt van jou een van de belangrijkste personen in het bedrijf. Er zijn weinig bedrijven die alleen samenwerken met bedrijven in hun eigen land. Vrijwel elk bedrijf ter wereld krijgt te maken met de globalisering van de zakenwereld. En op een bepaald moment krijgt ieder bedrijf dus ook te maken met een taalbarrière. Als jij dan de persoon kan zijn die deze barrière kan wegnemen, wordt jij heel sterk gewaardeerd in het bedrijf. En dat kan ook nog leiden tot een financiële compensatie. Het is dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen tussen het aanbod van STE trainingen, wie weet is dit wel de eerste stap naar die geweldige baan waar je al jaren van droomt. 

Onderscheidend van de concurrentie 

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je solliciteert op een baan en je krijgt de mail dat ze toch voor iemand hebben gekozen die beter bij de functie past. Als jij weet hoe je de taal spreekt van het land waar je wilt werken, heb je al een voordeel op heel veel mensen die deze moeite niet hebben genomen. En het spreken van meerdere talen wordt heel erg gewaardeerd door werkgevers. Niet alleen omdat ze zo toegang krijgen tot nieuwe markten, al is dat natuurlijk ook een heel groot voordeel. Maar ook omdat het laat zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Een nieuwe taal leren is zeker niet makkelijk en er zijn weinig mensen die zichzelf zo durven uitdagen. Dat jij dit doet laat aan je potentiële werkgever zien, dat je niet bang bent om de uitdaging aan te gaan. 

Persoonlijke groei: ook belangrijk 

Het leren van een nieuwe taal is dus geweldig voor je kansen op de banenmarkt, dat weet je nu. Maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling is het heel waardevol. Het is een feit dat je nooit te oud bent om iets te leren, maar het is ook een feit dat het niet per se makkelijker wordt om iets nieuws te leren als je ouder wordt. Het feit dat jij dus een nieuwe taal wilt leren, is al ontzettend knap. Het leren van een nieuwe taal geeft je zelfvertrouwen en is iets om ontzettend trots op te zijn.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply