6 voorbeelden van creatieve bewegwijzering in kantoren

0

Een representatief kantoor is erg belangrijk wanneer je wilt dat jouw bedrijf serieus wordt genomen. Een goed ingerichte kantoorruimte heeft niet alleen invloed op de werkhouding van jouw werknemers maar ook op het imago dat je wilt uitstralen tegenover de klanten die je ontvangt. Opvallende en creatieve bewegwijzering helpt de mensen in het bedrijfspand niet alleen op weg, maar straalt ook nog eens luxe en innovativiteit uit. In dit artikel hebben we, ter inspiratie, 6 voorbeelden van creatieve bewegwijzering in kantoren onder elkaar gezet.

1. Cijfers van schroeven

Deze bewegwijzering steelt gegarandeerd de show. Bestaat jouw kantoor uit meerdere verdiepingen? Dan kun je de verdiepingen aangeven met cijfers die van schroeven gemaakt zijn. Dit voorbeeld is vooral relevant wanneer jij bijvoorbeeld een bedrijf hebt binnen de bouwbranche. Ook past deze vorm van bewegwijzering goed binnen een kantoor met een industrieel interieur.

creatieve bewegwijzering kantoor
Bron: Pinterest

2. Gemaakt van glas

Vergeet de saaie, onopvallende borden waarmee je kunt aanduiden waar bijvoorbeeld de toiletten of de vergaderruimtes zich bevinden. Met bewegwijzering kun je namelijk verschillende kanten op. Denk eens aan het laten bedrukken van glas. Deze vorm van bewegwijzering in jouw kantoorpand heeft een groot pluspunt: je kunt er namelijk ook extra informatie op kwijt zoals de bedrijfswebsite of het logo.

gemaakt van glas
Bron: Makingitlovely

3. Extra verlicht

Is jouw kantoor aan de donkere kant omdat er bijvoorbeeld geen grote ramen zijn? Kies dan voor extra opvallende bewegwijzering. Deze opvallende, verlichte letters aan de muur zijn een goed voorbeeld. Naast dat ze goed zichtbaar zijn hebben ze ook nog eens een modern uiterlijk. Door de bewegwijzering op maat te laten maken zal jouw kantoor zonder twijfel in de smaak vallen bij bezoekers.

extra verlicht bewegwijzering
Bron: SkyDesignGraphics

4. Bewegwijzering in de vorm van definities

Niet alleen het uiterlijk van de bewegwijzering, maar ook de manier waarop de informatie wordt aangegeven kan op een creatieve manier aangepakt worden. Een voorbeeld hiervan is bewegwijzering in de vorm van definities. Wat dacht je van de definitie ‘vergaderen: een bijeenkomst met een doel’ om de vergaderzaal mee aan te duiden. Je kunt de verschillende ruimtes natuurlijk ook zelf definiëren.

bewegwijzering in definties
Bron: Batessmart.com

5. Fotolijstjes

Simpel en doeltreffend: fotolijstjes voor bewegwijzering. Staat er nog een grote muur leeg in een gezamenlijke ruimte? Kies er dan bijvoorbeeld voor om verschillende lijstjes met pijlen die wijzen naar aparte ruimtes, zoals de kantine of de ontvangstruimte, op te hangen.

bewegwijzering met fotolijstjes
Bron: Pinterest

6. Op de vloer

Als je aan bewegwijzering in bedrijfspanden denkt, denk je al snel aan informatie aan de muur. Maar wist je dat je de vloer ook goed kunt inzetten? Door de vloer te laten bedrukken met handige routeaanduidingen wordt de kans klein dat jouw klanten jouw kantoor niet kunnen vinden.

bewegwijzering op de vloer
Bron: OfficeSnapshots
Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 10   Gemiddelde:  2.8/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply