6 creatieve ideeën voor bewegwijzering in jouw bedrijfspand

1

Is jouw bedrijf gevestigd in een redelijk groot pand? Dan is het noodzakelijk om gebruik te maken van bewegwijzering. Het belangrijkste doel hierbij is dat jouw klanten of medewerkers snel de weg kunnen vinden naar bijvoorbeeld de vergaderzaal of de toiletten. In dit artikel hebben we 6 creatieve ideeën voor bewegwijzering in bedrijfspanden onder elkaar gezet, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen.

1. Hip en handig: de lightbox

Momenteel kun je op elk interieurblog wel een lightbox terugvinden. Wat veel mensen niet weten is dat je een lightbox niet alleen voor een quote op de babykamer, maar ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je het lightbox idee in verschillende vormen meenemen in de bewegwijzering van jouw bedrijfspand.

lightbox bewegwijzering bedrijfspand
Bron: Pinterest

2. Van raam naar informatiebron

Ook het schrijven op ramen is een trend van nu. Vooral wanneer het interieur van jouw bedrijf veel glazen wanden bevat kan dit een leuk idee zijn. Zo kun je elke ruimte een aparte naam geven en deze op een sierlijke manier opnemen op het raam. Tip: laat dit door een professional doen voor een extra mooi resultaat.

raam bewegwijzering bedrijfspand
Bon: Amritpaldesign.com

3. Extra flexibel: krijtborden

Met krijtborden kun je, net als met het schrijven op ramen of glazen wanden, verschillende kanten op. Bij het gebruiken van krijtborden komt ook nog het voordeel kijken dat je de tekst direct kunt aanpassen of veranderen. Heb je een grote lege muur in de ontvangsthal? Dan kun je er zelfs voor kiezen om deze (na een laagje krijtbordverf) om te toveren naar een informatiemuur!

krijtbord bewegwijzering bedrijfspand
Bron: Pinterest

4. Groen, groener, groenst

Staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal binnen jouw bedrijf? Denk dan eens aan extra groene bewegwijzering. Gras, mos en bloemen.. Je kunt er verschillende kanten mee op.

groene verdieping bewegwijzering
Bron: Pinterest

5. 3D elementen

Naast de bewegwijzering voor de toiletten, zijn ook die van de verdiepingen erg belangrijk. 3D cijfers passen perfect binnen een trendy en jong bedrijfsinterieur. Ook kun je 3D letters gebruiken voor bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam op de muur.

3d elementen bewegwijzering
Bron: Pinterest

6. Strak en stoer

Ook deze stoere bewegwijzering met aluminiumlook is opvallend. De verschillende icoontjes maken de borden duidelijk herkenbaar en kunnen ook nog eens aangepast worden naar jouw eigen huisstijl, waardoor het extra origineel wordt.

strak en stoer bewegwijzering
Bron: Pinterest

Passen deze vormen van bewegwijzering nét niet binnen jouw bedrijf? Dan kun je er altijd voor kiezen om samen met een professional op een passend ontwerp te komen. Extra tip: het kan erg handig zijn om van tevoren samen met een ander jouw bedrijfspand door te lopen, om te ontdekken op welke plekken bewegwijzeirng geplaatst moet worden. Veel succes!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Discussion1 reactie

  1. Super handige tips! Zeker bruikbaar voor mijn bedrijfspand. Echter kies ik voor belangrijke aanwijzingen toch voor pictogrammenstickers of bordjes.

    Toch zal ik jullie tips meenemen bij de nieuwe inrichting die gepland staat in Maart.

Leave A Reply