Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand: let op deze 4 zaken

0

Na een tijdje goed zoeken is het zo ver: je hebt een nieuwe bedrijfsruimte gevonden. Misschien ga je van pand verhuizen omdat je meer ruimte nodig hebt of misschien juist omdat je wat minder ruimte nodig hebt. Of: misschien ben je gewoon toe aan een nieuwe plek! Hoe dan ook: je gaat dus verhuizen naar een nieuw bedrijfspand. Leuk, spannend, maar ook veel werk en veel zaken om aan te denken. Om je daarbij te helpen, geven we je in 4 zaken waar je op moet letten als je gaat verhuizen naar een nieuw bedrijfspand.

Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand, tip 1: Check het bestemmingsplan

Als je een nieuw bedrijfspand wilt gaan aanschaffen, dan is het allereerst belangrijk dat je héél goed nagaat of het bestemmingsplan wel toestaat dat het pand daadwerkelijk als kantoor wordt gebruikt. Je wilt niet achteraf voor dergelijke verrassingen komen te staan, want dan is de kans groot dat je weer moet verhuizen.

Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand, tip 2: Adreswijziging doorgeven

Als je na je zoektocht gaat verhuizen naar een bedrijfspand, is het uiteraard belangrijk dat je klanten, relaties, werknemers en anderen weten dat je gaat verhuizen. Zorg daarom dat je je adreswijziging doorgegeven hebt en dat de post doorgestuurd wordt. Zo’n verhuizing geef je uiteraard door aan de gemeente en bij de KVK, maar ook aan je relaties, nutsbedrijven en bijvoorbeeld je bank.

Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand, tip 3: Inventarisatie inrichting

Als je gaat verhuizen naar een nieuw bedrijfspand is het uiteraard belangrijk om dit nieuwe bedrijfspand ook inrichten. Inventariseer daarom van te voren wat je allemaal nodig hebt qua meubelen, ICT, bureaus en dergelijken. Probeer er idealiter voor te zorgen dat deze spullen in één keer geleverd worden op de nieuwe locatie nadat deze is opgeleverd. Zo kun je de spullen meteen uitpakken en wegzetten.   

Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand, tip 4: Vraag hulp bij bedrijfsontruiming

Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand is nogal wat. Helemaal als je vanuit een ander pand komt, want dan moet er nogal wat geregeld worden qua leegruimen, schoonmaken en verhuizen. Heb je daar nu zelf geen tijd of zin in? Er zijn gelukkig bedrijven die zich specialiseren in bedrijfsontruimingen! Zij halen het oude pand voor je leeg en slaan de inboedel tijdelijk voor je op als dat nodig is. Daarnaast leveren ze het oude pand bezemschoon of geheel schoon op, zodat je deze plek zonder zorgen achterlaat.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply