Nieuwe bedrijfsruimte? Let hier op!

0

Er zijn verschillende redenen waarom je op zoek kan zijn naar een nieuwe bedrijfsruimte. Het kan zijn dat je voor het eerst verhuist naar een bedrijfsruimte omdat je net gestart bent met je onderneming en je meer ruimte nodig hebt. Het kan ook zijn dat je huidige bedrijfsruimte te klein is omdat je gaat uitbreiden. Maar ook het tegenovergestelde is op dit moment goed mogelijk. Omdat er veel thuis wordt gewerkt en de meeste bedrijven dit er in willen blijven houden, is het mogelijk dat de huidige bedrijfsruimte te groot is geworden. Op dat moment is het tijd om te gaan verhuizen naar een andere locatie. Maar hoe pak je dat precies aan? Dat lees je in dit artikel!

De grootte van de ruimte

Zoals hierboven benoemd, is de grootte van de ruimte de meest voorkomende reden waarom je verhuist naar een andere bedrijfsruimte. Hierom is het ook de belangrijkste factor om op te letten bij het kiezen van een nieuwe ruimte. Neem bij de inschatting van hoeveel ruimte je nodig hebt, altijd wat extra speling zodat je zeker weet dat je voldoende ruimte hebt. Liever te groot dan te klein. Want naast een bureau, wil je waarschijnlijk ook wat kasten of andere meubels plaatsen.

Mogelijkheden

Naast de grootte van de ruimte, zijn ook de mogelijkheden erg belangrijk. Dit kunnen mogelijkheden zijn wat betreft de grootte van de ruimte, maar ook het gebruik van een vergaderruimte. Flexplekken zijn op dit moment erg populair. Het is ideaal als je af en toe een vergaderruimte kan gebruiken als er bijvoorbeeld een klant langs komt. Als je hier weinig gebruik van maakt, hoef je er ook niet voor te betalen. 

Naast mogelijkheden wat betreft de grootte van de ruimte en vergaderruimtes, moet je ook denken aan het internet en de telefonie. Is zakelijk glasvezel via Signet mogelijk? Mag en kan je de ruimte aanpassen zodat het naar jouw wens is? 

Locatie/bereikbaarheid

Misschien wel de belangrijkste factor bij de keuze van een nieuw bedrijfspand is de locatie. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor eventuele medewerkers en klanten. Als je gaat verhuizen kan het slecht uitpakken als je naar een andere stad verhuist. Voor de één kan dit een uur extra reistijd betekenen. Voor een ander juist minder reistijd. Naast de locatie zelf is ook de bereikbaarheid belangrijk. De kans is groot dat de meeste mensen met de auto naar het werk komen. Een bedrijfspand dicht bij de snelweg is dan ideaal. Hierbij horen ook goede parkeergelegenheden voor werknemers en klanten.

Voorzieningen

Afhankelijk van wat voor onderneming je hebt, heb je ook voorzieningen nodig. Op z’n minst een keuken of mogelijkheid om koffie en thee te pakken. Maar natuurlijk ook toiletten en eventueel douches zijn van belang. Vergeet deze tijdens een bezichtiging niet te bekijken, het zou vervelend zijn als je 5 minuten moet lopen naar het toilet of de keuken. Als je vaak klanten ontvangt, is het ook belangrijk dat alles er representatief uitziet en dus de keuken/toiletten netjes zijn en niet verouderd of vies.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply