Het belang van een positieve werksfeer

0

De juiste inrichting van het kantoor kan verschillende effecten met zich meebrengen. De vormgeving van het kantoor, de meubelen en het apparatuur zijn van belang. In dit blogartikel geef ik meer informatie welke aspecten belangrijk zijn om extra aandacht te geven. Daarnaast wordt er nader gekeken naar hoe de arbeidsproductiviteit en tevredenheid van het personeel kan stijgen.

De inrichting van het kantoor

De kantoorinrichting is een van de belangrijkste punt om bij stil te staan. De inrichting geeft meer inzicht in hoeverre het kantoor duidelijk en motiverend is. Er zijn diverse afdelingen die nauw samenwerken met andere afdelingen. Marketing en sales zijn beide partijen die vaak dezelfde targets meekrijgen. Het kan lonen om het kantoor zodanig in te richten waarbij deze afdelingen goed georganiseerd samen kunnen werken. Zo wordt het makkelijker om informatie uit te wisselen tussen de desbetreffende afdelingen. Zo voorkom je tevens misverstanden en allerlei andere miscommunicaties.

Daarnaast adviseer ik je om het kantoor zo leeg mogelijk te laten zodat het overzicht niet wordt belemmerd door te veel producten. Een garderobe kan voor helderheid zorgen op het kantoor. Het personeel kan zijn spullen netjes opbergen en zo voorkom je een rommelige werksfeer.

Ontspannen tijdens het werk?

De gemiddelde werktijden duren van 8:30 tot 18:00. Het is belangrijk om ontspan mogelijkheden aan te bieden op het kantoor. Zo voorkom je stress onder het personeel en slordigheden. Denk maar aan een pingpong tafel waar het personeel op een leuke manier kan genieten van het werk. Meestal wordt er tijdens het pingpong potje gespart over nieuwe ideeën.  

Het belang van de goede kantoormeubelen

Het is van vitale belang om de juiste kantoormeubelen te vinden. Zoals ik al in het vorige kopje heb aangegeven, draaien we gemiddeld 40 uur per week. Als je gemiddeld 8 uur per dag achter het bureau moet zitten, dan kan je jouw rug belasten. Een comfortabele bureaustoel en bureau voorkomt rug-en nekklachten. Het is belangrijk om te investeren in comfortabele meubelen, zodat het personeel zonder klachten het werk kan uitvoeren.

Denk hierbij ook aan verschillende soorten meubelen zoals: een bank, lunchtafel en andere relevante meubelen op het kantoor. Een metalen opbergrek zou ook interessant kunnen zijn, zodat het als opslagruimte gebruikt kan worden.

Daarnaast kan het interessant zijn om in diverse trainingen te investeren  die meer informatie geeft over de juiste zithouding en oefeningen om de eventuele klachten tegen te werken. Tevens loont het om zulke trainingen te organiseren zodat het team op een creatieve wijze van elkaar kan leren. Dit stimuleert overigens de sfeer rondom het personeel!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

Leave A Reply