De kantoorinrichting verbetert de productiviteit

0

Je omgeving heeft grote invloed op je gemoedstoestand. Het is daarom belangrijk dat je hier aandacht aan besteed. Op kantoor is echter niet alleen de sfeer belangrijk. Ook de productiviteit is van belang. In de tijd die je aan het werk besteedt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk afkrijgen. Een stimulerende omgeving kan dan een groot verschil maken.

Een efficiënte kantoorinrichting

De volgende situatie komt bij veel bedrijven voor: aan het begin heb je nog geen of maar weinig personeel. Naarmate de tijd vordert gaat het steeds beter met je bedrijf en je neemt wat meer mensen aan. Er wordt dan gewoon ergens een bureau bijgezet zodat deze mensen ook ergens kunnen zitten. Uiteindelijk zitten er 20 mensen op kantoor die bij elkaar zitten op volgorde van indiensttreding. Is die indeling nog wel logisch? Zitten de mensen die veel met elkaar moeten samenwerken wel dichtbij elkaar? Alleen het herbeoordelen van de indeling kan dus al een positief effect hebben op de productiviteit. Als je echt het maximale uit je inrichting wilt halen, kun je het beste contact opnemen met een kantoorinrichting specialist. Je weet dan zeker dat jouw kantoorinrichting goed geregeld is.

De juiste sfeer voor een goed kantoor

Naast een verhoogde efficiëntie moet het ook fijn zijn om op kantoor te zijn. Iemand die zich goed voelt, draagt meer bij aan jouw onderneming dan iemand die continu chagrijnig en negatief is. Help je mensen daarom om in die positieve sfeer te blijven. Zorg onder andere voor voldoende lichtinval en een aantal planten. Dat is serieus al een goede eerste stap. Groen doet een mens goed. Natuurlijk ben je dan nog niet klaar, er zijn tal van mogelijkheden om te zorgen voor een fijne werkomgeving.

Op kantoor wordt er gewerkt

De droom van iedere werkgever: al het personeel is continu maximaal productief. De werkelijkheid is echter anders. Er wordt immers ook pauze gehouden en soms maakt men even een praatje met elkaar. Zorg er daarom voor dat de collega’s ook tijdens pauzes op een gezellige manier bij elkaar kunnen zitten. De aanwezigheid van een tafeltennistafel, voetbaltafel of een simpel pak speelkaarten verstevigt niet alleen de onderlinge band maar zorgt ook voor voldoende mogelijkheden om even de zinnen te verzetten. Ook dit is een belangrijk aspect van kantoorinrichting. Een team dat goed met elkaar kan opschieten, werkt immers beter samen. De inrichting van jouw kantoor kan dit gevoel van saamhorigheid bevorderen door informeel contact te faciliteren.

Genoeg om over na te denken

Wij hopen dat je door het lezen van dit artikel aan het denken bent gezet. Wellicht is het tijd om eens wat bureau’s te verschuiven? Als je de inrichting van je kantoor echt goed wil aanpakken dan zijn er op het internet genoeg kantoorspecialisten te vinden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply