Bureaustoel instellen: tips en advies

0

Het aanschaffen van een goede bureaustoel is van groot belang om je werk zittend goed uit te kunnen voeren zonder lichamelijke klachten te ontwikkelen. Echter is het dan wel van belang dat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf en het instellen van je bureaustoel. Hieronder enkele tips en adviezen voor het instellen van je bureaustoel, zodat je lichaam optimaal ondersteund wordt tijdens het werk.

Ergonomisch afstellen van je bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel kan op verschillende manieren versteld en ingesteld worden. Denk hierbij aan het verstellen van de rugleuning, het zitvlak, de hoogte, de armleuningen en eventuele lendensteun. Een ergonomische bureaustoel is erg prijzig, maar je zult er zeker geen spijt van krijgen en jarenlang plezier van hebben. Via de website van Scholtenswerkplek.nl kun je de perfecte bureaustoel kiezen. Ga je een bureaustoel aanschaffen om te gebruiken op je werk of op je thuiswerkplek? Vraag dan aan je werkgever of hij of zij bij wilt dragen in de kosten voor de aanschaf van een ergonomische bureaustoel. Veel werkgevers zullen een goede bureaustoel voor je aanschaffen, zeker als deze voor kantoorgebruik is bestemd. Wil je ook een goede bureaustoel voor je thuiswerkplek, dan is er vaak ook wel enige compensatie in kosten vanuit de werkgever mogelijk. Vraag dit goed na, want het kan je een leuke besparing opleveren en een goede bureaustoel. Kijk ook goed naar de opties om een bureaustoel aan te schaffen met losse bureaustoel onderdelen, wat altijd handig is als er een onderdeel kapot gaat. 

Juiste zithoogte- en diepte instellen

Door je voeten plat op de grond te zetten en de hoogte zo in te stellen dat de heupen boven de knieën uitkomen, is de juiste zithoogte voor optimale lichamelijke ondersteuning. Ook de zitdiepte is van belang. Door een vuist in je knieholte te duwen en tegelijkertijd goed naar achteren te zitten, zorg je ervoor dat je ook de juiste zitdiepte in kunt stellen. 

(Lage) rugondersteuning

De vorm onderaan de rugleuning of je lendensteun dient goed tegen je onderrug aan te duwen om de juiste ondersteuning aan je lage rug te kunnen bieden. Met de hoogte kun je zelf spelen en kijken wat het meest comfortabel aanvoelt. 

Armen en schouders ondersteunen

De armsteunen kun je het beste instellen op ellebooghoogte, zodat je armen perfect op de steunen kunnen rusten tijdens het werk. Zo zijn je schouders tegelijkertijd ook in ontspannen modus. Met deze houding voorkom je pijn in je rug, nek, schouders of armen tijdens het werk. Neem er dus uitgebreid de tijd voor om de bureaustoel op de juiste manier in te stellen, zodat je lichaam er optimaal plezier van heeft.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply