Een kantoorprinter kopen: de eerste stap naar een nieuwe werkplek!

0

Het is een van de meest belangrijke apparaten dat onmisbaar is op kantoor: een printer. De printer wordt meestal nog meer gebruikt dan het koffiezetapparaat en staat de hele dag overuren te draaien. Ga je een kantoorprinter kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten, want een kantoorprinter is net even wat anders dan een reguliere printer. Papiercapaciteit, afdruksnelheid, (draadloze) verbinding en gemakkelijke bediening zijn slechts een paar van deze dingen. Hier daarom een aantal tips voor het aanschaffen van een zakelijke printer!

Printsnelheid

Iedereen wil natuurlijk voorkomen dat er een rij voor de printer ontstaat omdat een van de medewerkers een boekwerk aan het printen is. Ga je een kantoorprinter kopen? Let dan op de printsnelheid. De printsnelheid kan gelukkig bepaald worden tijdens het aanschaffen van de nieuwe kantoorprinter: print je veel grote opdrachten achter elkaar, dan is een hoge afdruksnelheid van belang.

Kantoorprinter kopen? Let op de papiercapaciteit

Hoeveel papier gaat er in de lades van de printer? Dit is een van de meest belangrijke stappen om goed over na te denken als je een kantoorprinter wil kopen. Is het kantoor een redelijk groot pand en werken er meer dan tien mensen? Dan is het handig om te overwegen om een kantoorprinter te kopen waar een hoog aantal vellen in kan. Per standaard lade kan er ruim 500 vel papier in. Kies je voor een printer met 4 papierladen, dan is je capaciteit 2.000 vellen papier. Ook kun je kiezen voor een groot papiermagazijn van ruim 2.500 vellen. Grote opdrachten kunnen makkelijker verwerkt worden, zonder dat het papier steeds op is. 

Draadloze verbinding voor extra veiligheid

Tegenwoordig is het een stuk handiger om een kantoorprinter te kopen waar iedereen via het netwerk mee kan verbinden. Dit voorkomt dat iedereen naar de printer moet lopen om hun laptop te verbinden via een kabel óf dat onbevoegden gebruik kunnen maken van de printer. Deze netwerkprinters zijn volledig geïntegreerd in de netwerkomgeving, zodat alle functionaliteiten zoals printen en scannen van de werkplek kan worden gedaan. Het is tegenwoordig ook mogelijk om met je mobiele telefoon of tablet te printen. Met de optie beveiligd printen worden documenten niet zichtbaar voor anderen. Alleen met een persoonlijk pasje kunnen medewerkers de betreffende opdracht laten afdrukken als hij of zij bij de printer staat. 

Gemakkelijke bediening voor het hele kantoor

Een simpel interface op het scherm van de printer is een must-have als je een kantoorprinter gaat kopen. Medewerkers die de printer vaak gebruiken, willen niet alle knopjes in hoeven drukken om zo hun printopdracht eruit te krijgen. Ook is het belangrijk dat alle opties duidelijk zijn, zoals het dubbelzijdig afdrukken van papier of de keuze om zwart-wit of full-color te printen.

Multifunctionele kantoorprinter kopen

Om werkzaamheden op een multifunctioneel kantoor te verrichten, is een multifunctionele kantoorprinter wellicht de beste keuze. Printen, scannen en kopiëren in één apparaat is een van de handigste uitvindingen voor een kantoor waar meerdere mensen werkzaam zijn. Zo wordt ook voorkomen dat iedereen rond moet lopen om van alle losse apparaten gebruik te maken en blijft al het papierwerk netjes op één plek.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply