3 apparaten die niet mogen ontbreken op kantoor

0

Werken op kantoor is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar als je wat beter rondkijkt, is het toch een wereld op zich. Daarbij horen ook apparaten en systemen die je niet zomaar in huis hebt. Onder de belangrijkste kantoormachines hoort bijvoorbeeld het koffie apparaat. Voor veel mensen een onmisbaar item op kantoor. Overigens geldt wel: koffie maakt tevreden, maar ontspanning maakt productief. Maar welke apparaten zijn nog meer onmisbaar om de productiviteit van medewerkers zo hoog mogelijk te hebben en houden? Deze 3 apparaten mogen niet ontbreken op kantoor.

1. Een goede kopieermachine

Niets zo irritant als uren doorbrengen bij het kopieerapparaat, omdat het maar niet wil lukken het juiste papiertje eruit te krijgen. Ken je dat: je geeft een printopdracht op je pc, loopt naar de printer en vervolgens gebeurt er niks? Of het verkeerde bestand wordt uitgedraaid? Er komen witte velletjes naar buiten? Het kan een flinke investering zijn om een goede kopieermachine op de werkvloer te krijgen, maar de ervaring leert dat dit apparaat zó veel wordt gebruikt, dat het de investering meer dan waard zal zijn. En als je dan toch bezig bent, is een goede kaart printer wellicht ook geen overbodige luxe. Deze print pasjes voor medewerkers, bezoekers en bijvoorbeeld leerlingen of stagiairs.

2. Keukenapparatuur

Natuurlijk wil je dat je medewerkers de hele dag door productief zijn, maar daar is ook een goed rustmoment belangrijk voor. Zorg dus dat je een pantry of keuken hebt met goede apparatuur. Schaf een koffiemachine aan die verschillende smaken koffie kan maken én die de sterkte aanpast aan de wensen van de gebruiker. Investeer in een goede koelkast waarin medewerkers hun gezonde lunch of avondeten kwijt kunnen. Ook een kleine magnetron is in dat kader geen overbodige luxe, omdat steeds meer mensen tussen de middag warm eten en hun broodmaaltijd vervangen door iets warms.

3. Telefoons en computers

Om de productiviteit op kantoor te verhogen, mogen de computers en telefoons geen irritatie opwekken. De computers moeten snel zijn en voorzien zijn van software waar iedereen intuïtief gelijk z’n weg mee weet te vinden. De telefoons mogen best wat knopjes hebben, maar ook hiervoor geldt dat het niet te ingewikkeld moet zijn. Extra handig is het als je deze twee apparaten aan elkaar koppelt, zodat medewerkers efficiënt aan de slag kunnen met hun contacten. Je ziet het, met een aantal eenvoudige investeringen in goede apparaten, verhoog je het werkgenot op kantoor in een handomdraai. Doe er je voordeel mee

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply