Waarom steeds meer detacheerders werken met een ERP-systeem

0

Administratie is de ruggengraat van iedere organisatie. Dit geldt in het bijzonder voor bedrijven met complexe administratieve processen, zoals de detacheringsbranche. Bij het detacheren van personeel werken verschillende afdelingen samen. Finance, HRM, Payroll. Ga zo maar door. Hoe krijg je als detacheerder een goed totaaloverzicht? Met een geïntegreerd ERP-systeem, gemaakt voor detachering.

Eén keer data invoeren

Als detacheerder wil je de juiste mensen vinden, matchen aan en inzetten bij een passende organisatie. Elke stap in dit proces vraagt input van verschillende afdelingen.

Zo regelt de ene persoon de plaatsingsaanvraag, terwijl iemand anders de uren registreert en accordeert. Weer een ander regelt het factureren en verlonen.

Zonder ERP-systeem verlopen al die processen los van elkaar. Terwijl ze wel degelijk samenhangen! Wat in het ene systeem wordt ingevoerd, staat niet automatisch in het andere. Dit zorgt voor dubbel werk, maar nog belangrijker: voor een grotere foutkans.

Met een geïntegreerd ERP-systeem voor detachering werkt iedereen met dezelfde data. De informatie is altijd up-to-date en betrouwbaar. Jij hoeft de data maar 1 keer in te voeren, vervolgens kan iedereen erbij. Dat werkt wel zo efficiënt!

Samenwerken met meerdere partijen

Als detacheringsbureau communiceer je met meerdere partijen. Je staat in nauw contact met de gedetacheerde, maar natuurlijk ook met de opdrachtgever. En ook die twee communiceren onderling weer met elkaar.

Met de detacheringssoftware van AFAS werkt iedereen in één platform samen. Je vindt er alles in terug. Van contractafspraken tot geaccordeerde uren van loonstroken tot facturen. Zo heeft iedereen inzicht in de laatste stand van zaken. Je stemt de commerciële en administratieve processen dus naadloos op elkaar af.

Beter inzicht met een ERP-systeem

Het succes van een detacheerder hangt af van de mate waarin hij of zij mensen onderbrengt bij werkgevers. Komt dat ene talent bij die werkgever wel

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply