5 handige tips voor een opgeruimde werkomgeving

0

Het is één van de meest voorkomende ergernissen op het werk: rommel op kantoor. Het zorgt niet alleen voor een onprofessionele uitstraling, maar ook nog eens voor een lagere productiviteit. Een opgeruimde werkomgeving is dus een essentiële basisvoorwaarde voor werken op kantoor. Maar hoe zorg je nu voor een schone werkomgeving? We geven je in deze blog vijf handige tips!

Tip #1 Stel een ‘Clean desk’ beleid op

Papieren die zich elke week opstapelen, een pakje crackers, rondslingerende koffiekopjes en overal post-its: sommige bureaus op kantoor lijken wel te ontploffen. Zonde, want een schoon bureau zorgt voor een betere productiviteit en focus. Door een ‘clean desk’ beleid op kantoor te introduceren creëer je de voorwaarden voor een professionele en veilige werkomgeving.

Tip #2 Pak de rookplaats buiten aan

Ook de rookplaats buiten is een veelvoorkomende ergernis onder werknemers. Een ‘rookgordijn’ waar je langs moet om binnen te komen en sigaretten op de grond voor de entree. Daarnaast maakt het ook nog eens een slechte indruk op (potentiële) klanten, iets wat je natuurlijk helemaal wil voorkomen. Met een asbak voor buiten pak je problemen met sigaretten direct aan. Een asbak voor buiten is niet alleen geschikt om sigaretten te deponeren, maar zorgt ook voor minder rookvorming. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende soorten designs, waardoor het zeker niet misstaat bij de entree van een bedrijf. Een win-win situatie dus!

Tip #3 Vergeet de koelkast niet

Handig, een koelkast op kantoor om spullen in te bewaren! Maar, helaas worden er nog wel eens dingen vergeten. En een overvolle koelkast met producten die over de datum zijn, daar zit niemand op te wachten. Vergeet dus de koelkast niet in wekelijkse schoonmaakschema’s en herinner collega’s eraan dat ze hun spullen in de koelkast controleren.

Tip #4 Alles in de opbergbak!

Naast rommel op bureaus, in de keuken en buiten zijn er ook nog de vele archiefmappen, administratie en tijdschriften die rondslingeren op kantoor. Juist omdat deze niet van één persoon specifiek zijn, stapelen deze snel op. Plan structureel momenten met je collega’s om dit aan te pakken. Nutteloze of oude spullen gooi je direct weg, gebruik voor zaken die je wel wilt bewaren handige opbergboxen. Door een label op de boxen te plaatsen weet je direct wat de inhoud is, zodat terugzoeken ook een stuk gemakkelijker is.

Tip #5 Begin bij jezelf

De laatste en misschien wel de belangrijkste tip, begin bij jezelf. Ook al is er een professioneel schoonmaakbedrijf die langskomt op kantoor, het helpt al ontzettend als je zelf aan de slag gaat voor een schone werkomgeving. Breng bijvoorbeeld je vieze kopjes naar de keuken, haal regelmatig een doekje over je bureau en zorg dat je alles netjes achterlaat aan het einde van de dag.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply