Sfeer op kantoor: zo pak je dat aan

0

Je kantoor is ingericht, iedereen werkt met plezier aan de verstelbare bureaus, aan de staplekken en vergadert in stijl aan de moderne vergadertafel. Tijd voor het laatste deel van de inrichting: de sfeer. En sfeer maak je met accessoires. Hoe pak je dat aan op kantoor en wat heb je ervoor nodig?

Zuurstof van groen

Een van de grootste sfeerbrengers op kantoor zijn planten en bloemen. Nu is het niet alleen zo dat planten en bloemen de boel opfleuren, het is ook nog eens zo dat ze ervoor zorgen dat het klimaat op kantoor beter wordt. Wist je dat planten echt helpen de kantooromgeving gezonder te maken? Er wordt zelfs beweerd dat planten zorgen voor meer productiviteit.

Daarnaast kan een bos bloemen op de receptiedesk niet ontbreken. Het zorgt er in elk geval voor dat je gasten met een glimlach binnenkomen en niet onbelangrijk: je receptioniste geniet er ook van! Voor bloemen kun je heel goed een zakelijk abonnement aanschaffen tegenwoordig. Elke week of om de week, maar net wat je afspreekt, komt de bloemist langs met een nieuw fris boeket! Zorg daarnaast voor een zo huiselijk mogelijke sfeer op kantoor. Stoffen raamdecoratie en een houten (of houtlook) vloer kunnen daar goed bij helpen.

Het oog wil ook wat

Elk kantoor zou het moeten hebben. Toch is het een beetje een ondergeschoven kindje: kunst aan de muur. Met kunst geef je je kantoor een eigen identiteit. Kunst begint met ophangsystemen. Je zit er niet op te wachten dat er overal maar lukraak gaten geboord worden in de muren. Kies bijvoorbeeld voor een rail, waaraan je schilderijen kunt ophangen.

Je hebt hier speciale ophangsystemen voor! Niet alleen kun je er eenvoudig kunst aan hangen, ook is het hartstikke flexibel. Zo kun je bijvoorbeeld met de seizoenen meegaan en elk kwartaal een ander schilderij ophangen. De maat is niet belangrijk, door een goed ophangsysteem is de kunst altijd op de juiste hoogte op te hangen.

Een must: goede koffie

Natuurlijk heb je koffie op kantoor, maar heb je goede koffie? Een koffiemachine kan eigenlijk niet ontbreken. Nu hoef je niet per se allerlei koffievarianten te serveren – behalve als je daar zelf heel veel van houdt – als je maar werkt met goede koffie of verse bonen. Ga bij je personeel na welke wensen zij hebben. Goed personeel beloon je toch met goede koffie?

Voor de nodige ontspanning

Je kunt er gebruik van maken bij de vrijdagmiddagborrel of elke middag een half uurtje competitie houden. Het is ontspannend, zorgt ervoor dat je personeel in beweging blijft en versterkt de onderlinge band. Mits iedereen tegen zijn verlies kan, uiteraard. Waar we het over hebben? Over een tafelvoetbal! Eigenlijk zou er in elk kantoor een moeten staan…

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply