Infographic inspiratie: zo maak jij een fantastische infographic

0

Als je ooit door je social media feed hebt gescrold, is de kans groot dat je een infographic bent tegengekomen. Een infographic is een visuele weergave van gegevens waarmee lezers snel en gemakkelijk de informatie krijgen die ze nodig hebben. Ze worden op veel verschillende manieren gebruikt, van het opsplitsen van complexe onderwerpen in gemakkelijk te begrijpen stukjes informatie tot het visueel aantrekkelijker maken van gegevens. In dit artikel bekijken we hoe je een aantrekkelijke infographic maakt.

Begin met je gegevens

Voordat je begint met een infographic maken en ontwerpen, is het belangrijk om te weten wat voor soort informatie deze gaat bevatten en hoe je die gaat presenteren. Begin met het verzamelen van alle relevante gegevens die je in je infographic wilt opnemen. Dit kan van alles zijn, van statistieken en feiten tot citaten en advies. Als je eenmaal je gegevens hebt verzameld, begin dan na te denken over hoe je die het beste organiseert in een visueel verhaal. Dit betekent dat je grote stukken tekst opbreekt in hapklare brokken die gemakkelijk door de lezers worden gelezen en begrepen.

Kies een ontwerpstijl

Nu je je gegevens hebt georganiseerd, is het tijd om een ontwerpstijl te kiezen voor je infographic. Je kiest voor iets eenvoudigs als grafieken of diagrammen (die zeer geschikt zijn voor het presenteren van numerieke of statistische gegevens) of iets creatievers als illustraties of pictogrammen (die goed werken voor het presenteren van concepten of ideeën). Als je een ontwerpstijl voor je infographic kiest, houd dan in gedachten dat de beelden moeten helpen de betekenis van de gegevens over te brengen in plaats van af te leiden.

Maak het gemakkelijk te lezen

Als je eenmaal een ontwerpstijl hebt gekozen, is de volgende stap ervoor te zorgen dat je infographic gemakkelijk te lezen is. Dit betekent dat je duidelijke lettertypen gebruikt die groot genoeg zijn voor lezers om ze te zien, zonder dat ze met hun ogen moeten knijpen of moeten inzoomen. Zorg ook voor voldoende witruimte tussen de elementen, zodat lezers zich niet overweldigd voelen door te veel inhoud tegelijk. Voeg ten slotte waar nodig bijschriften of labels toe, zodat lezers gemakkelijk volgen wat ze op elke pagina zien.

Een infographic is een goede toevoeging voor jouw online marketing. Het maken van een boeiende infographic is niet zo moeilijk als het lijkt. Infographics zijn altijd een mooie aanvulling, dus gebruik deze tips om een mooie infographic in elkaar te zetten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply