4 Tips voor een leuke lunch op kantoor

0

Een broodje kaas of je brood maar in het tosti-ijzer in de kantine stoppen voor wat extra pit, laten we eerlijk zijn, lunchen op kantoor is niet bepaald een genot met meegenomen boterhammen. Dat kan natuurlijk anders. Maak van je lunch iets spannends en geniet tijdens het praatje met je collega’s eindelijk eens van je pauze door de volgende tips te volgen.

Ga voor een salade

We denken vaak dat een salade maken veel werk is en dat een salade meenemen in een bakje niet lekker is. Maar, in de supermarkt kun je voorverpakte salades kopen en die zijn ook niet een uur voor je het koopt gemaakt. Sterker nog, sommige dressings en salades zijn stiekem zelfs lekkerder als ze een tijdje zijn ingeweekt met de juiste smaken. Op www.foodiez.co.nl vind je bijvoorbeeld een recept voor een Griekse salade. Een simpele klassieker met uitjes, zwarte olijven, echte feta, tomaat en komkommer. Gezond en snel te maken. Eet het met een broodje dat je meeneemt en geniet van je lunch.

Maak iets klaar op kantoor

We vergeten vaak dat er op kantoor een kantine is, waar je gerust iets klaar kunt maken. Eén van de apparaten waarmee je iets klaar kunt maken is niet het tosti-ijzer, waar we het al even over hadden, maar de magnetron. De magnetron heeft een slecht en ongezond imago, maar voor het opwarmen van een risotto, lasagne of zelfs couscous, is het juist een ideaal apparaat. Maak de avond ervoor te veel eten klaar tijdens je avondeten en neem de rest mee naar je werk om het warm te kunnen eten.

Ga vaker buiten de deur eten met collega’s

We blijven vaak op kantoor hangen rond de lunch, gaan wandelen in de buurt of nemen zelfs helemaal geen pauze omdat we onze boterhammen bij de laptop opeten. Dat is zonde, want juist samen erop uit gaan met collega’s blijkt een uitstekende manier om prestaties op de werkvloer te verbeteren. Ga daarom zeker eens vaker op pad met je collega’s in de plaatselijke lunchbar of vraag je baas of je vaker met elkaar op kosten van de zaak uit lunchen kunt gaan als teambuilding.

Maak je eigen sandwich klaar

Hoewel uit eten gaan leidt tot meer integratie en daarmee betere prestaties, is uit onderzoek gebleken dat de meeste Nederlanders liever hun eigen lunch meenemen. Deze lunch is, zoals gezegd, vaak een boterham. Maar wat als je boterham met kaas verandert in een lekkere sandwich die zich kan meten met de sandwiches van ketens in Nederland? Een beetje (light) mayonaise, ham, kaas en een blaadje sla doen al wonderen op je broodje. Of ga voor andere laagjes, met bijvoorbeeld sla, gedroogde tomaatjes en hummus of avocado en een gekookt eitje. Ook een sandwich met pindakaas, jam en banaan en wat rood fruit is een spannende combinatie die je niet elke dag eet. Durf creatief te zijn met je lunch.

Het belangrijkste blijft: geniet van je lunchmoment

Wat je ook eet en waar je ook eet, eet bewust, geniet van je lunch en pak je rust. Pauzeren is enorm belangrijk en niet voor niets wettelijk verankert in je contract. Hoewel we denken dat voor de computer eten ons helpt eerder naar huis te kunnen gaan, kan het juist zorgen voor overcompensatie, waardoor we taken die vandaag af hadden kunnen zijn met een goede pauze tussendoor, vanwege te weinig rust in het hoofd, doorgeschoven worden naar morgen. Pauzeren is belangrijk om je werk even te onderbreken, sociaal te doen met collega’s en je verdiende rust te krijgen. Daarom is iets lekker meenemen zo’n goed idee, want het laat je uitkijken naar die lunch en zal ervoor zorgen dat je minder snel geneigd bent om je eten voor je scherm te eten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply