Redenen om te kiezen voor zonnepanelen

0

Het is duidelijk te merken: Nederlanders investeren steeds vaker in een set zonnepanelen aangezien er allerlei interessante voordelen komt kijken bij het opwekken van je eigen groene stroom. Ga door met lezen als je wilt weten wat de redenen zijn om te kiezen voor zonnepanelen.

De energiekosten gaan omlaag

Kies je voor zonnepanelen, dan kan je uitgaan dat de maandelijkse energiekosten flink omlaag zullen gaan aangezien je minder stroom bij de energieleverancier moet afnemen. Je bent immers je eigen groene stroom aan het opwekken voor gebruik in je huishouden. Dit geldt voor zowel dunne film panelen, monokristallijne, polykristallijne en glas-glas panelen.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk

Zonnepanelen functioneren op een milieuvriendelijke manier aangezien er amper CO2 wordt uitgestoten tijdens de opwek van groene energie.

Je bent deels onafhankelijk de energieleverancier

Je neemt minder energie af bij de energieleverancier, wat je dus deels onafhankelijk maakt omdat je zelf je eigen duurzame stroom op kunt wekken. Je hoeft dan ook niet telkens te letten op de jaarlijkse prijswisselingen.

Stijging in de waarde van je huis

Aangezien het energielabel van je huis er flink op vooruit gaat, kan je ook uitgaan dat de waarde van je woning omhoog gaat. Wil je je woning verkopen, dan zal deze meer waard zijn.

Salderen en terugleveren

Wek je meer energie op dan je verbruikt, dan kan je deze extra energie aan de energieleverancier terugleveren tegen een kleine vergoeding. Bij salderen wordt het teveel aan opgewekte stroom met de afgenomen energie verminderd.

Lange levensduur versus korte terugverdientijd

Zonnepanelen hebben een zeer lange levensduur die kan oplopen tot wel 20 of 25 jaar. Aangezien de terugverdientijd gemiddeld 6 tot 10 jaar bedraagt, kan je na deze periode flink van de besparingen profiteren.

Profiteren van een subsidie

Of je nou dunne film, polykristallijn, monokristallijn of glas-glas panelen gaat kopen, je kunt bij bepaalde gemeenten een lokale subsidie aanvragen. Deze subsidie levert gemiddeld 20% korting op.

Ben je de aanschaf van een set zonnepanelen aan het overwegen? Vraag dan om deskundig advies bij een specialist als je wilt weten wat de meest geschikte keuze is in je situatie. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply