Welke meerwaarde biedt business coaching?

0

Door middel van business coaching wordt het mogelijk om niet alleen een bepaald persoon, maar ook bijvoorbeeld een volledige organisatie op verschillende gebieden die deel uitmaken van het werkterrein te begeleiden. De focus kan hierbij zowel gericht zijn op de ontwikkeling binnen het huidige bedrijf als op het willen overschakelen naar een andere onderneming. Dit zorgt ervoor dat de taakomschrijving van een business coach nooit helemaal vast komt te staan. De informatie en inzichten die hij of zij verstrekt, zijn immers volledig afhankelijk van de situatie. Ben jij ook benieuwd welke meerwaarde business coaching kan bieden voor jou als professional of voor je bedrijf? We vertellen het je graag.

Wat is het uitgangspunt van business coaching?

Op het ogenblik dat je een bepaalde verandering of vooruitgang wenst te creëren dien je er rekening mee te houden dat dit begint bij bewustwording, zelfinzicht en reflectie. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om (extra) ruimte te creëren om te leren. Zo kun je meteen achterhalen wat er nu precies bij jou past en wat je maar beter los kunt laten. Te veel ondernemers of professionelen houden vast aan zaken waar ze eigenlijk beter afstand van zouden nemen. Business coaching kan jou daarbij helpen. Werken vanuit je eigen kracht en het zodoende leveren van betere prestaties staat dan ook centraal. Op deze manier kun jij jouw talenten en kwaliteit pas echt vrijuit benutten.

Waar kan een business coach zich precies op richten?

Zoals eerder angegeven staat de taakomschrijving van een business coach niet vast. In tegendeel. Het type training die door jou kan worden gevolgd is dan ook steeds afhankelijk van bijvoorbeeld hetgeen waar jij nood aan hebt als professional. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat een business coach de onderstaande vormen van coaching kan aanbieden aan haar klanten of cursisten:

  1. Loopbaancoaching;
  2. Executive coaching;
  3. Work-life coaching;
  4. Performance coaching;
  5. Team coaching;

In het bijzonder wordt een business coach gevraagd om loopbaancoaching te geven. Dit is een interessante training voor elke professional die zich verder wil ontwikkelen in zijn of haar loopbaan. Om deze verdere ontwikkeling mogelijk te maken dient er evenwel in eerste instantie te worden gekeken naar de eigen waarden, interesses en mogelijkheden. Pas wanneer deze volledig duidelijk zijn kan er worden toegewerkt naar het echt concreet verbeteren van de loopbaan en de loopbaanperspectieven.

Op welke vragen kan business coaching een antwoord geven?

Ook de vragen waar business coaching een antwoord op kan geven zijn sterk afhankelijk van de situatie in kwestie. Wil je bijvoorbeeld graag van bedrijf veranderen? In dat geval kan business coaching onder meer duidelijk maken of je op de juiste plek zit of niet. Bovendien wordt er ook meteen duidelijk gesteld of jouw huidige baan een passende baan is of niet. Op basis van de talenten waarover je beschikt, is het dan mogelijk om middels business coaching duidelijk voor jezelf uit te stippelen waar jouw toekomst nu precies ligt. Hierdoor wordt voorkomen dat je foutieve beslissingen maakt die je carrière aanzienlijk kunnen beïnvloeden. De meerwaarde van business coaching is op dit vlak dan ook meteen duidelijk. Neem vandaag nog contact op met de business coaches. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply