3 tips voor het vinden van een geschikt uitzendbureau

0

In veel sectoren in Nederland is er een tekort aan werknemers. Hoe kom je als bedrijf aan voldoende personeel, als het niet lukt om de juiste mensen te vinden? Er is een makkelijke manier: veel bedrijven gebruiken uitzendbureaus om geschikt en passend personeel te vinden. Uitzendkrachten hebben voordelen, maar ook nadelen. Ze kosten jou, als het goed is, minder tijd en minder moeite. Daar staat tegenover het relatief dure werknemers zijn, die minder goed zijn ingewerkt en waar je soms minder op kunt vertrouwen. Goede werknemers vinden die passen bij jouw bedrijf begint met het vinden van het juiste uitzendbureau. Waar je op moet letten, lees je hier. We geven je drie eenvoudige tips om een uitzendbureau te vinden dat bij jou past.

Tip 1: Zoek het uitzendbureau dat bij je bedrijf past

Niet ieder uitzendbureau is hetzelfde. Er zijn grote, landelijke uitzendbureaus, of lokale uitzendbureaus. Het ene bureau is een flexwerk uitzendbureau en zendt vooral uitzendkrachten voor makkelijk en tijdelijk werk uit; andere zijn meer gericht op langdurige werkverschaffing. Sommige uitzendbureaus richten zich op een speciale sector, bijvoorbeeld de horeca. Waar kun je het best voor kiezen?

Het goede antwoord is erg afhankelijk van de situatie. Het is dus zaak om goed na te denken over de baan die je hebt, en over het personeel dat je wilt krijgen. Over het algemeen is het aan te raden op zoek te gaan naar een uitzendbureau dat zich richt op jouw sector. De kans is groter dat je hier personeel vindt dat makkelijk in te werken is. Een regionaal uitzendbureau garandeert dat je personeel van minder ver komt. Dat scheelt reiskosten, en komt de betrouwbaarheid van de arbeidskracht vaak ten goede.  

Tip 2: Let op de kosten

Een uitzendkracht is duur. Hij of zij staat namelijk onder contract bij het uitzendbureau. Als werkgever betaal jij naast de kosten van het loon van de werknemer óók het uitzendbureau. En dat kan flink oplopen: reken op twee tot wel drie keer het brutoloon dat je normaal zou betalen voor een arbeidskracht.

Niet alle uitzendbureaus rekenen dezelfde tarieven. Het is dus aan te raden om het kostenplaatje zoveel mogelijk te verkennen. Wederom geldt dat het voordelig kan zijn om een gespecialiseerd uitzendbureau voor jouw sector te zoeken, want voor hooggekwalificeerd personeel vragen veel bureaus ook hogere bemiddelingskosten.

Tip 3: Welke service biedt het uitzendbureau?

Aan het inhuren van een uitzendkracht zijn nogal wat voorwaarden en regels verbonden. Een van de redenen dat je meer betaalt voor een uitzendkracht, is dat het uitzendbureau veel lastige en tijdrovende taakjes van je overneemt. Van urenadministratie en loonsalariëring tot huisvesting en verblijfsvergunning: soms wordt werkelijk alles voor je geregeld.

Als je op zoek gaat naar een geschikt uitzendbureau, is dit zeker iets om te overwegen. Soms kan een hoger tarief opwegen tegen alle extra services die het uitzendbureau biedt. De tijd die je daarmee bespaart, kun je ergens anders in investeren.

Kies jij voor een uitzendkracht?

Het moge duidelijk zijn: wat het geschikte uitzendbureau voor jou is, is vooral afhankelijk van de situatie. Het loont dan ook om je daar goed in te verdiepen. Aan de hand van deze drie tips heb je de handvatten die je nodig hebt, om het juiste uitzendbureau te vinden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply