De voor- en nadelen van een kantoorbaan

0

Als je elke dag op kantoor werkt wordt er wel eens gezegd dat je maar een ‘saai’ kantoor baantje hebt. Maar is dat wel echt zo? Elke functie heeft voor- en nadelen en iedere persoon is anders. Wat de één niet leuk vindt, kan de ander juist wel leuk vinden. Hierom blijft het altijd een mening van iemand. Ben je van plan om te gaan starten met een kantoorbaan en weet je niet zeker of het wel iets voor je is? Lees dan snel dit artikel, want hieronder worden verschillende voor- en nadelen benoemd van een kantoorbaan.

De voordelen

Veel functies worden achter een computer uitgevoerd. Denk maar eens aan een functie als recruiter of een incassobureau. Overal door Nederland staan kantoorpanden waar miljoenen Nederlanders hun werk uitvoeren. Maar waarom vinden we een kantoorbaan zo fijn? Dat lees je in deze alinea.

Je weet waar je aan toe bent

Als je elke dag achter je computer je werk uitvoert weet je waar je aan toe bent en kom je kwa werkomstandigheden niet voor verrassingen te staan. Het enige wat je moet doen is naar je kantoor toe gaan en je computer opstarten. Bij fysiek werk dat je buiten uitvoert ben je afhankelijk van erg veel factoren zoals de weersomstandigheden en de drukte op de weg. Bij een kantoorbaan zijn de belangrijkste zaken een werkende pc, internetverbinding en stroom.

Niet fysiek zwaar

Bij een kantoorbaan gaat het er vooral om dat jij met een computer om kan gaan. Lichamelijk zijn er geen extra inspanningen nodig. Een goede werkplek is echter wel van belang. Je kan hierbij denken aan een bureau op de juiste hoogte, een comfortabele bureaustoel die afgesteld is op jouw zithouding en PC scherm(en) die op de juiste hoogte en afstand zijn afgesteld. 

Voor iedereen geschikt

Zoals hierboven genoemd is een kantoorbaan niet fysiek zwaar zolang je werkplek goed is afgesteld op jouw lichaam. Een kantoorbaan is dan ook snel voor iedereen die met een computer om kan gaan geschikt. Echter is er uiteraard wel kennis over en ervaring met een computer nodig. 

Overal werken

Tijdens de corona crisis zijn we massaal thuis gaan werken. Dit laat zien dat veel werkzaamheden thuis uitgevoerd kunnen worden. Dit geldt voornamelijk voor kantoorbanen. Het grote voordeel is dan ook dat je locatieafhankelijk kan werken. Als het mogelijk is kan je zelfs vanuit het buitenland werken. 

De nadelen

Aan een kantoorbaan zitten ook nadelen. Maar alsnog blijft dit een mening en kan een nadeel voor jou ook een voordeel zijn. Lees snel verder om erachter te komen waarom een kantoorbaan misschien niet voor jou is weggelegd. 

Weinig afwisseling

Het kan zijn dat een kantoorbaan voor niet genoeg afwisseling zorgt. Afwisseling wordt erg op prijs gesteld, al helemaal wanneer je fulltime werkt. Echter, is de mate van afwisseling wel afhankelijk van welke functie je krijgt. Een kantoorbaan kan erg afwisselend zijn kwa werkzaamheden, maar alsnog voer je het grotendeels achter je computer uit. 

Lichamelijke klachten

Een ander groot nadeel van een kantoorbaan is de lichamelijke klachten die je zou kunnen krijgen. Wanneer je 40 uur in de week dezelfde (verkeerde) houding aanneemt is de kans groot dat je hier last van krijgt. Het is belangrijk om regelmatig op te staan en een stukje te gaan lopen. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply