Nodig kinderen uit op werk: organiseer een kinderdag!

0

Een fenomeen dat al jaren bestaat is het ‘Take Our daughters and sons to your work day’. Dit houdt in neem je kinderen mee naar werk dag. Dit is kantoorinspiratie die is komen overwaaien vanuit Amerika. Op deze manier kan jij je kinderen een dag lang laten zien wat jouw dagelijkse bezigheden zijn en laat je ze een andere deel van jouw leven meemaken. Wil je weten hoe je zo’n gezellige en leerzame kinderdag organiseert? Lees dan snel verder!

Het doel van kinderdag

Kinderdag is natuurlijk erg gezellig voor de ouders en zeer spannend voor de kinderen. Maar het is niet alleen maar een gezellig dagje mee met papa en mama. Een kind naar je werk meenemen kan ook heel leerzaam zijn en motiverend werken. De kinderen worden gestimuleerd om het werkveld te ontdekken en mogen misschien zelf al kleine werkzaamheden uitvoeren. Hier kunnen zij zelfvertrouwen uit halen of stiekem een passie ontdekken die bij papa of mama ook speelt. Ook hierbij kan je zelf inzien waar jouw kind interesse in heeft en of hij/zij bepaalde skills heeft waar jij nog niks van wist. Uiteraard zijn bepaalde aspecten leeftijdsgericht. Het doel is om een dag te organiseren voor zowel het kind als de ouders en er samen een productieve gezellige dag van te maken.

Bekijk de mogelijkheden

Als je een dag zoals kinderdag wilt organiseren is het belangrijk om dit te bespreken met je baas en collega’s. Indien je zelf de baas van het bedrijf of de organisatie bent, is het ook van belang om te weten hoe je personeel erover denkt en of er animo voor is. Indien alles onderling is besproken met de verschillende takken en er enthousiasme is ontstaan, kan er gepland worden. Kies een week of dag uit waarin de kinderen vakantie hebben en kijk voor je eigen planning wat het beste werkt. Is de maandag altijd het drukste……of is vrijdag juist de dag van alle puntjes op de i zetten? Vermijd deze dagen dan en kies dan voor een dinsdag, woensdag of donderdag.

Wie nodig je uit?

Vervolgens is het erg belangrijk wie er uitgenodigd worden. Wil je als bedrijf groots uitpakken en kiezen voor een aparte zoon/dochter dag of kies je één dag voor alle kinderen. Denk ook aan de leeftijd, hoe jong of hoe oud mogen de kinderen maximaal zijn. Ga je tot twaalf jaar of wil je ook kinderen van vijftien jaar laten zien wat het bedrijf doet en wat de werkzaamheden van hun ouders zijn. Dit zijn allemaal vragen die je vooraf moet stellen om goed in te schatten wat je kan verwachten en waarop je voorbereid moet zijn.

Hoe gaan de activiteiten eruitzien?

Naast meekijken met ouders, een presentatie te hebben gehad en een rondleiding door het bedrijf, zijn bezigheden voor de kinderen ook belangrijk. Misschien kun je ze een simpele taak meegeven zoals het stoppen van documenten in mapjes, koffie en koekjes rondbrengen en noem maar op. Kinderen hebben natuurlijk veel energie en moeten dit ook kwijt kunnen. Denk aan het huren van trampolines en andere diverse speeltoestellen. Zo kunnen de kinderen in de pauze lekker spelen met elkaar en gaan ze werken direct leuk vinden. Het is handig als je kind een knuffel meeneemt naar je werk, omdat dit hen kan helpen zich veiliger en comfortabeler te voelen op een nieuwe locatie. Bovendien kan een knuffel hun creativiteit en verbeeldingskracht stimuleren tijdens het spelen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply