Software voor MKB: 4 take-aways voor de beste keuze

1

Als MKB ondernemer wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk werken. De juiste software is daarbij onmisbaar. Echter is het door de vele aanbieders soms lastig kiezen. Daarom hebben we een aantal take-aways op een rijtje gezet die ervoor moeten zorgen dat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. 

1. Bepaal het budget

De eerste stap die doorgaans gezet moet worden om te bepalen welke software bij je bedrijf aansluit is het budget. De vraag is waar je dat budget op moet baseren? Voor dit artikel is gekeken naar OneBizz, een aanbieder van een software totaalpakket. Zij leveren een basis softwarepakket van €2,99 per gebruiker per dag. Aan de hand van de grootte van je organisatie kun je dus gemakkelijk uitrekenen wat je op jaarbasis kwijt bent aan een totaalpakket.

2. Gebruiksgemak en implementatie

Nadat het budget is bepaald kun je op zoek gaan naar software aanbieders. Met een beetje geluk ken je iemand uit je omgeving die werkzaam is met een bepaalde leverancier. Mocht dat niet het geval zijn dan kun je bij veel leveranciers gebruikmaken van een gratis test. Dit is een handig hulpmiddel om bekend te worden met de mogelijkheden.

Naast de gebruiksvriendelijkheid kan ook de snelheid van implementatie een rol spelen. Voor een klein of middelgroot bedrijf kan software relatief snel worden geïmplementeerd.

3. Eén tool of een totaalpakket

Software is een middel dat kan worden ingezet om je bedrijf efficiënter te laten werken. Daar zijn verschillende losse tools voor. Zo is er software die helpt de inkoop te stroomlijnen maar is er ook software die helpt om je financiële administratie op orde te houden. Daarbij kun je kiezen tussen een enkele tool of een totaalpakket. Het voordeel van een totaalpakket is dat alle afdelingen gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren omdat ze vanuit dezelfde software werken.

4. Laat je goed adviseren

De juiste software kies je niet alleen. Hoe klein of groot je bedrijf ook is, er zal altijd informatie moeten worden ingewonnen. Praat daarom met collega’s over de wensen en eisen. Zo voorkom je mogelijke problemen in de toekomst.

Daarnaast beschikken software leveranciers over enorme kennis die ze graag met je willen delen. Zij weten door ervaring waar bepaalde kansen en valkuilen voor organisaties liggen.

Met de juiste voorbereiding en een reëel budget werkt je bedrijf in no-time stukken efficiënter. Zo houd je op termijn tijd over om groei te realiseren.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Discussion1 reactie

  1. Goede tips! Omdat ik in mijn werk dagelijks met meerdere MKB-bedrijven in contact kom, weet ik hoe belangrijk het is om als MKB’er weloverwogen beslissingen te maken rondom dit soort vraagstukken. Immers hebben dit soort bedrijven over het algemeen een onzeker bestaan en moet alles dat wordt uitbesteed elke maand natuurlijk ook tijdig weer binnenkomen.

Leave A Reply