Een tafeltennistafel op kantoor is slim

0

Waar denk je aan bij een tafeltennistafel op een kantoor? Inderdaad, aan een start-up. Het lijkt namelijk wel alsof het geld dat start-ups binnenhalen als eerste wordt gebruikt om een tafeltennistafel aan te schaffen. Een start-up zonder tafeltennistafel lijkt dan ook gedoemd om te mislukken. En de trend van de start-ups lijkt zo langzamerhand letterlijk over te slaan naar de gevestigde bedrijven. Wat is er aan de hand? Waarom zie je dat steeds meer kantoren een tafeltennistafel kopen voor hun medewerkers? Is het hip, een trend, wil iedereen erbij horen of zit er daadwerkelijk meer achter. We helpen je inzicht te krijgen hierin.

Goed voor de gezondheid

Tafeltennissen kan bijdrage aan het welzijn van de medewerkers. Waarom? Het is een mentale sport en vergt ook nog eens sociale vaardigheden en is bijzonder goed voor je oog-handcoördinatie. Ook is het bij tafeltennis nodig om tactische beslissingen te nemen. En vergeet de tijdsdruk niet! Allemaal dingen die in het zakelijke leven van pas komen.

Pluspunten tafeltennistafel op kantoor

Een tafeltennistafel is dus goed om op kantoor te hebben. Hier de belangrijkste pluspunten van pingpongen op kantoor.

  • Bewegen! Het daagt de werknemers uit om actiever te zijn. Iedereen voelt aan dat het beter is om even actief te zijn dan om van je kantoorstoel te lopen naar je lunchstoel, om daar vervolgens weer een half uur te zitten tijdens de pauze.
  • Tafeltennis is bovendien laagdrempelig. Werkelijk iedereen kan meedoen. Ook de bijna pensionado’s!
  • Competitiviteit is, zeker in de zakelijke wereld, een pré. Bovendien is je baas verslaan ook wel lekker. Hij weet weer even wie je bent en weet ook meteen dat je graag wil winnen. Voor hem is het aannemelijk dat je deze eigenschappen ook meeneemt in je werkzaamheden.
  • Eigenlijk is dit de ultieme mindfulness tijdens de pauzes. Opgaan in het spel en alle stress van het werken even vergete en dat allemaal zonder al te veel moeite.
  • Stoom afblazen is een makkie met een tafeltennisbatje in je hand. Alle frustratie over een minder prettige klant kan er uit tijdens een potje pingpong.
  • Vergeet het work-hard/play-hard effect niet. De medewerkers werken hard voor het bedrijf en op deze manier weten dat ze ook dat ze mogen en kunnen ontspannen.
  • Tafeltennis is een milde sport. Dat geldt ook voor je rug, voor je botten en voor je gewrichten en je hoeft je er ook niet voor om te kleden.
  • Door sommigen wordt tafeltennis ook wel sneltrein schaken genoemd en heel veel atleten gebruiken het zelfs om hun oog-handcoördinatie en reactietijd te verbeteren. Ook mooi meegenomen.

Kortom, iedereen aan de tafeltennistafel. Zakelijk.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply