5 manieren voor het maken van afscheidingen op kantoor

0

Je hoort het de laatste jaren steeds vaker in de wandelgangen; ‘het nieuwe werken’. Veel bedrijven en organisaties houden zich ermee bezig en richten hun bedrijf en bedrijfsruimte hierop in. Dit houdt in: werken waar, wanneer en hoe je maar wilt. Aanwezigheid en uren maken is niet meer het grootste belang van de werkgever, maar wat je levert is belangrijk.  Ook een kantoor wordt ingericht op deze nieuwe vorm van werken. Het moet transparantie uitstralen, maar ook de nodige privacy bieden. Dit artikel biedt 5 manieren voor het maken van afscheidingen op kantoor.

1. Scheidingswanden d.m.v. gipsplaten

Stille werkplekken kunnen een oplossing bieden voor concentratie, overleg en samenwerking. Als je op kantoor meer op zoek bent naar privacy en geluidsdemping, zijn scheidingswanden door middel van gipsplaten het overwegen waard. De gipsplaten bieden de nodige privacy, zonder het geheel af te sluiten.

2. Boekenkast

Een open kantoor is goed voor de productiviteit. Afdelingen zijn eerder geneigd tot samenwerking en het delen van ideeën wanneer zij zich in dezelfde ruimte bevinden. Toch is het prettig om je bureau afgeschermd te hebben, zodat je niet continu het gevoel hebt dat mensen je mails mee kunnen lezen. Door een boekenkast tussen verschillende bureaus te plaatsen, creëer je privacy zonder daadwerkelijk wanden te plaatsen. Boekenkasten zullen niet veel geluid dempen, dus het is handig om nog te zorgen voor aparte ruimtes wanneer je privacy nodig hebt of een bespreking hebt. Wel zorgt het voor een verdeling qua kantoorplekken.

3. Glazen wanden

Glazen wanden zijn een handige keuze als het gaat om het dempen van geluid. Door glazen wanden te gebruiken als afscheiding, behoud je kantoor de transparante sfeer, zonder last te hebben van elkaars telefoongesprekken. Je kunt elkaar zien, maar niet horen. Daarnaast zorgen glazen wanden – in combinatie met ramen – voor genoeg daglicht in het kantoor, wat belangrijk is. Daglicht geeft een positief gevoel aan mensen en zorgt ervoor dat de werktijd goed wordt benut.

4. Aquarium

Een iets originelere manier om als scheidingswand te gebruiken, is een aquarium. Een aquarium is snel geplaatst en zorgt voor afscherming, rust en privacy. Ook geeft het een unieke sfeer aan je bedrijfsruimte.

5. Flexibele wanden

Wanneer je niet standaard afscheidingswanden in je kantoor wilt, zijn flexibele wanden een mogelijkheid. Flexibele wanden kun je uitschuiven als je ze nodig hebt, zodat het een scheiding tussen kantoren creëert. En als het niet nodig is, kun je ze weer inschuiven en is het weer een grote ruimte. Lekker afwisselend.

Wil jij het bedrijfspand gebruiksvriendelijker maken? Ook dan kun je bovenstaande afscheidingswanden prima toepassen. Hiermee blijf je de gebruiksvriendelijkheid van het kantoor behouden, maar is er ook sprake van privacy.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply