De mogelijkheden van voorfinanciering van facturen

0

Als ondernemer ben je in staat om, met behulp van voorfinanciering, nieuwe kansen te creëren. Het laten voorfinancieren van facturen, of kort gezegd, je facturen verkopen is niet langer een onbekende term voor ondernemers. Door je facturen te verkopen aan een factoringbedrijf maak je gebruik van mogelijkheden die o.a. zorgen voor meer stabiliteit en groei. 

Snel doorgroeien

Dankzij voorfinanciering laat je jouw onderneming sneller groeien. Wil je geen gebruik maken van voorfinanciering? Dan is de andere kant van de medaille dat je de betalingstermijn zal moeten afwachten. Dit kan zorgen voor vertraging tussen de afwachtende betaling en dit opnieuw kunnen investeren in je onderneming. Door je facturen te verkopen haal je als het ware de betaling naar voren. Dit zorgt voor stabiliteit terwijl jouw onderneming groeit en is het mogelijk om gelijk te (her)investeren. Dit zal natuurlijk niet altijd aan de orde zijn, zodoende kun je gebruik maken van de mogelijkheid voorfinanciering wanneer je dit nodig acht. 

Efficiënte geldstroom

Door jouw facturen te verkopen aan een factoringbedrijf zorg je ervoor dat je jouw facturen snel liquide maakt. Dit zorgt voor een snellere investering, maar daarentegen kun je ook sneller openstaande posten afbetalen. Op deze manier richt je efficiënt je betalingsverkeer in, want je weet precies wanneer je je cashflow liquide maakt. Zo heb je een goed overzicht van je administratie en deel je dit op een makkelijke en doeltreffende manier in. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je debiteur de factuur later terugbetaald. Als je niet bovenop je administratie zit heb je dit ook niet gelijk door. Dankzij voorfinanciering van je facturen laat je dit risico weg.  

Focus

Het is goed om jezelf als onderneming te onderscheiden van je concurrenten. Je facturen laten voorfinancieren is een manier om dit te doen. Een groot bijkomend voordeel is dat je niet langer zelf het debiteurenbeheer hoeft uit te voeren. Zo bespaar je tijd en kun je je focussen op de belangrijke elementen binnen jouw onderneming. Dankzij de uitbesteding van jouw facturen en administratie kun je je kostbare tijd inzetten om meer voordeel te behalen tegenover jouw concurrenten. Het oogt ook professioneel als je je debiteurenbeheer door een externe partij laat uitvoeren. Wellicht dat je klanten dit als nadelig ervaren, want jouw klantrelatie zal minder persoonlijk worden als er minder contact is. Uiteraard kun je dit simpelweg oplossen door bijvoorbeeld structureel op afspraak te gaan om de klantrelatie in stand te houden. 

Voorfinanciering is flexibel

Voorfinanciering is flexibel als je dit vergelijkt met een traditionele lening. Het verkopen van je facturen biedt meerdere voordelen. Je kunt voorfinanciering ook zien als flexibel krediet. Als je snel behoefte hebt aan geld kun je je facturen verkopen aan een factoringbedrijf. Als deze behoefte minder is geworden kun je er ook voor kiezen om zelf je facturen te versturen en bij te houden. Deze vorm van voorfinanciering wordt ook wel American factoring genoemd. Dat komt omdat je de keuze hebt om per factuur te kiezen voor wel of geen voorfinanciering. Zo zit je dus nergens aan vast. En het verkopen van je facturen geeft jou als ondernemer meer vrijheid.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply