Het voordeel van digitaal factureren

0

Tegenwoordig zie je het steeds minder: facturen versturen via de post. Het is niet alleen duur, maar daarnaast ook langzamer en niet milieubewust. Steeds meer ondernemers kiezen er dan ook voor om hun facturen digitaal te versturen. Wat zijn hier nu precies de voordelen van? We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Je bespaart veel tijd

Een van de belangrijkste voordelen van digitaal factureren is dat je er veel tijd mee bespaart. Een fysieke factuur opmaken en versturen is daarentegen een tijdrovend klusje. Je moet de factuur opmaken, uitprinten, in een envelop doen, voorzien van een postzegel en ‘m op de post doen. Vervolgens moet hij nog bezorgd worden door de postbode. Je snapt het al, er gaat veel tijd in zitten. Door je facturen digitaal te versturen sla je de meeste stappen over uit dit proces.

Je bespaart geld

Hierboven las je al dat je met digitaal factureren veel tijd bespaart, maar je bespaart er ook nog eens geld mee. Een enkele envelop en postzegel zijn natuurlijk niet duur. Maar tel dat eens op over een jaar? Uiteindelijk kom je dan toch nog op een flink bedrag uit.

Een snellere verwerking

Wanneer je een fysieke factuur in een envelop duurt het vaak wel even voor deze bij de juiste persoon aankomt. Dat de factuur bij het juiste bedrijf is bezorgd, wil namelijk niet meteen zeggen dat de factuur meteen is ontvangen door de juiste persoon. Misschien duurt het nog wel een paar dagen voordat de envelop de afdeling ‘financiën’ bereikt. Stuur je jouw factuur digitaal? Dan ontvangt de juiste persoon de factuur direct. Veel efficiënter toch? Daarnaast voorkom je hier ook verwarring en onduidelijkheid. En dan hebben we het nog niet eens gehad over facturen die zoek raken.

Het is beter voor het milieu

We weten allemaal dat papier printen niet goed is voor het milieu. Veel mensen nemen het zich dan ook voor om minder te printen en zoveel mogelijk papierloos te werken. Toch lukt dit niet altijd. In sommige gevallen ontkom je er niet aan om iets op papier uit te printen. Wat betreft factureren kun je hier wél heel makkelijk aan ontkomen door het dus voortaan digitaal te doen.

Advies nodig over digitaal facturen?

Zoals je leest zijn er genoeg redenen om je facturen voortaan digitaal te versturen. Kun je hierin wel wat advies gebruiken? Een administratiekantoor in Utrecht denkt graag met je mee. Niet alleen voor advies over facturatie kun je bij hen terecht, maar ook voor diverse andere administratiezaken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply