Workflow en een goede bureau-uitrusting

0

Bij de inrichting van een nieuw kantoor komt er veel kijken. Er is namelijk een groot aanbod aan verschillende soorten kantoormeubelen. Daarnaast zijn er veel factoren waar je rekening mee kunt houden, denk aan interieurstijl, budget of functionaliteit. Daarnaast is ergonomie van belang. Voor ergonomisch werken is steeds meer aandacht gekomen. Het is van belang dat mensen die een zittend beroep uitoefenen goed en ergonomisch kunnen werken. Ergonomisch werken houdt in dat ze in een goede zithouding kunnen werken en wordt gekeken naar de belasting voor het lichaam en welzijn van de medewerkers. Het aanschaffen van ergonomische kantoormeubelen heeft een aantal voordelen. Wij zetten ze voor je op een rij.

De voordelen van ergonomisch werken

Ergonomisch werken heeft veel voordelen en het is zowel gunstig voor de werknemers, als voor de werkgevers. Het grootste voordeel is dat de werkzaamheden efficiënter worden uitgevoerd en de werknemer productiever is in zijn werkzaamheden. Ergonomische kantoormeubelen hebben als voordeel dat er wordt gekeken naar het welzijn van de medewerkers. Hierdoor geeft een goede ergonomische bureaustoel de juiste ondersteuning aan de rug van een medewerker en zorgt een verstelbaar bureau dat het precies kan worden afgesteld op de juiste werkhoogte. Dit zorgt ervoor dat de kans op fysieke klachten zoals rugklachten, nekpijn of hoofdpijn wordt verkleint. Ook kan het ziekteverzuim hierdoor dalen waardoor er meer productiviteit ontstaat. Bij het ergonomisch werken wordt ook rekening gehouden dat de werkplekken inspirerend zijn en aanzet tot productiviteit. Kantoormeubelen zoals roomdividers zorgen ervoor dat er werkplekken zijn waar medewerkers rustig kunnen werken. Daarnaast wordt er een veilige en prettige werkomgeving gecreëerd waarbij er ruimte is voor ontspanning en plezier. Alles bij elkaar zorgt een ergonomische werkplek met de juiste kantoormeubelen voor meer werkplezier wat ook een bijdrage levert aan de productiviteit.

Flexibele sta/zit werkplekken

Heb je een ergonomische werkomgeving maken dan bestaat dit vaak uit flexibele werkplekken. Het is daarom belangrijk dat bureaustoelen en bureaus verstelbaar zijn. Zo kan iedere werknemer het werk comfortabel uitvoeren en de plek geheel naar zijn eigen wens aanpassen. Een verstelbare stoel heeft als kenmerk dat de stoel zowel hoger als lager kan worden gezet en dat de rug- en armleuning verstelbaar is. Zo biedt een goede ergonomische bureaustoel de onderrug voldoende ondersteuning en wordt de rug in het geheel ontlast. Hetzelfde geldt voor een zit-sta verstelbaar bureau waarmee werknemers afwisselend zittend en staand kunnen werken. Dit heeft als voordeel dat ook weer lichamelijke (rug) klachten kunnen worden voorkomen. Ook zorgt een juiste balans van zitten en staan gedurende de werkdag dat medewerkers actief werken, ondanks hun zittende beroep. Als laatste zorgt staand werken ervoor dat de hersenen actiever worden en kan de productiviteit toenemen.

Zorg voor een inspirerende omgeving

Bij het aanschaffen van kantoormeubelen gaat het niet alleen om ergonomie, het draait ook om sfeer in een kantoor en of medewerkers prettig kunnen werken. Heb je een groot pand met veel open ruimtes? Denk dan ook eens aan het plaatsen van akoestische panelen of akoestische plantenbakken. Deze dempen het geluid en rumoer van collega’s die overleggen waardoor er weinig tot geen overlast is van geluid. Daarnaast zorgen de akoestische plantenbakken ook voor wat groen en sfeer in de omgeving. Dat stimuleert ook weer de arbeidsproductiviteit. Het is daardoor een win-winsituatie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply