Zorgen voor een goede sfeer op kantoor? Zo doe je dat!

0

We hebben allemaal voor langere tijd meer thuis gewerkt. Het kan dan ook een grote impact hebben op werknemers om weer dagelijks naar kantoor te gaan. Het is weer even wennen en het vergt weer meer dagelijkse planning. Daarom is het belangrijk om hier als werkgever ook begrip voor te hebben en zo goed mogelijk voorbereid te zijn wanneer werknemers weer de hele week tijd door gaan brengen op kantoor.

Organiseer wekelijkse bijeenkomsten

Het kan in het begin erg spannend zijn om weer naar kantoor te gaan. Veel werknemers zijn het sociale contact in mindere mate gewend. De bijeenkomsten die plaatsvinden zullen anders gestructureerd zijn, omdat ze nu weer op kantoor plaats zullen vinden. Om de werknemers meer met elkaar te verbinden is het van belang dat er genoeg gelegenheid gecreëerd wordt waar dit ook mogelijk is. Een wekelijkse werkborrel kan dit in grote mate verbeteren. Een goede connectie tussen werknemers is ook cruciaal voor het onderlinge contact tijdens de daadwerkelijke dagelijkse werkzaamheden.

Zorg voor goede kantoorspullen

Ook is het belang dat een werknemer zich op zijn of haar gemak voelt op kantoor. Zorg er daarom voor dat alles aanwezig is wat nodig is. Voldoende kantoorkasten, stevige bureaustoelen van goede kwaliteit en genoeg bureaus. Wanneer er voor iedereen goede kantoorspullen aanwezig zijn zal een werknemer zich gehoord voelen. Om toch nog rekening te houden met de situatie waar we inzitten is het verstandig om nog genoeg ruimte tussen de werkplekken te hebben. Een eigen archiefkast, werkmateriaal en werkplek kunnen ervoor zorgen dat er nog enige afstand bewaard kan worden.

Investeer in teamwork

Niet alleen het sociale contact is van belang. Ook is het belangrijk om te investeren in teamwork. Een vrijdagmiddagborrel zou hier al aan kunnen bijdragen, maar er zijn ook vele andere opties om dit te bevorderen. Zo zijn er vele cursussen die zich richten op het verbeteren van teamwork. Het is een investering, maar dit zal zeker baten op lange termijn. Wanneer werknemers zich fijn en op hun gemak voelen, wordt er vaak ook meer inzet getoont. Het gaat erom dat de medewerkers elkaar door en door gaan leren kennen. Dit leidt niet alleen tot meer motivatie, maar stimuleert ook een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel tegenover collega’s. Al met al kan dit leiden tot een betere samenwerking en daardoor ook betere resultaten. Het is de investering dus meer dan waard. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply