Een industriële inrichting op kantoor: 3 originele ideeën

0

Steeds meer bedrijven zien het belang in van een mooi en inspirerende kantoorinrichting. Een prettige en stimulerende werkomgeving zorgt immers voor meer productiviteit en werktevredenheid. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een industrieel interieur. Een dergelijke inrichting is te herkennen aan een combinatie van robuuste meubels, onafgewerkte elementen, neutrale kleuren, metaal en opvallende accessoires. Hierdoor is een industriële inrichting bij uitstek geschikt voor op kantoor. De minimalistische insteek straalt rust uit, zonder dat de inrichting saai of kleurloos oogt. Overweeg jij ook een industriële inrichting op kantoor? Wij zetten 3 originele ideeën voor je op een rij.

1. Combineer leer met metaal

Het werd zojuist al even aangehaald: metaal is een onmisbaar element in een industriële inrichting. Kantoormeubelen die in de basis gemaakt zijn van metaal, zijn bovendien stevig en dus geschikt voor veelvuldig gebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hippe metalen archiefkasten en grote metalen fabriekslampen. Om ervoor te zorgen dat de sfeer op kantoor niet grauw of kil wordt door het gebruik van metaal, is het slim om de metalen onderdelen met contrasterende materialen te combineren. De meubels op kantoor bepalen immers grotendeels de sfeer, dus naast gebruiksgemak moet er ook gekeken worden naar uitstraling en comfort. Kies daarom voor meubels die metaal met hout of leer combineren of schaf een aantal Chesterfields aan. Met deze lederen banken en fauteuils maak je de industriële kantoorinrichting helemaal af en creëer je bovendien direct een gezellige, warme loungeruimte!

2. Kies voor een bijpassende vloer

Welk type vloer past goed bij een industriële inrichting? Meestal wordt gekozen voor een ruwe vloer in neutrale kleuren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan betonnen vloeren, ruwhouten vloeren of een gietvloer of pvc-vloer met betonlook. Deze staan vaak ontzettend mooi bij een rauwe industriële inrichting. Kies in ieder geval niet voor vloerbedenking of een tuttig patroon. Ga voor grijstinten, gebroken wit of donker hout. Er is meer mogelijk dank je denkt! Een ervaren vloerspecialist kan je uiteraard adviseren over de mogelijkheden.

3. Ga voor onafgewerkt en rauw

Een keurige afwerking is niet nodig wanneer je kiest voor een industriële look. Zit jouw kantoor in een fabriekspand of oude woning? Twijfel dan niet om delen van de muur en het plafond onbewerkt te houden. Grof en onafgewerkt is in dit geval hartstikke hip. Bakstenen muren of oude betonvloeren hoeven, zolang ze functioneren, dus zeker niet vervangen te worden. Combineer de onafgewerkte elementen met glanzende lederen meubels en glimmende accessoires. Het is juist dit contrast dat de industriële kantoorinrichting zo spannend en bijzonder maakt!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Leave A Reply