Een bedrijfstuin inrichten? 3 ideeën

0

Bij een groot of klein bedrijf is het hebben van een tuin eigenlijk onmisbaar. Er zijn diverse redenen om dit, indien mogelijk, in te richten tot een prachtige bedrijfstuin. In dit artikel lichten wij 3 ideeën voor het inrichten van een bedrijfstuin uit.

1. Simpel en strak

Indien je een bedrijfstuin zakelijk en formeel wil inrichten, moet de tuin simpel en strak worden ingericht. Hierbij kun je denken aan strakke materialen, zoals: staal, onderhoudsvriendelijke stoelen en meubels en beplanting in bakken of potten bijvoorbeeld. Zo krijg je geen uitgroei en moet het zo nu en dan alleen bijgehouden worden, door een hovenier. Een simpele en strakke bedrijfstuin zorgt voor een representatief beeld en verzorgd uiterlijk. Uiteraard moet de tuin passen bij het interieur en moet hier één lijn inzitten om een duidelijk beeld af te geven aan zowel bezoekers als medewerkers.

Je kunt er bovendien voor kiezen om het bedrijfslogo te verwerken in het tuinontwerp of door de kleuren van de huisstijl terug te laten komen in het meubilair. Als je kiest voor een strak ontwerp is het belangrijk om te letten op de details. Denk aan een passende prullenbak en mooie zithoek.

2. Groen, groener, groenst

Je kunt een bedrijfstuin ook heerlijk groen inrichten. Dit kun je zelfs doorvoeren in het interieur van het bedrijfspand. Een groene bedrijfstuin brengt ook diverse waardevolle toevoegingen met zich mee. Zo kun je onder andere denken aan: 6% hogere productiviteit van medewerkers door bedrijfsgroen. Daarnaast ontstaat er door een groene bedrijfstuin en/of inrichting een gezondere luchtkwaliteit, waardoor werknemers op den duur ook een lagere verzuimingspercentage krijgen.

Het onderhoud zal echter een terugkerende kostenpost zijn, maar met alle voordelen gezien, moet dit geen probleem vormen. Je kunt de tuin inrichten naar eigen budget en wensen. Zo kan de omheining bijvoorbeeld uit een mooie groene heg bestaan en kan een boom (of meer) voor de nodige schaduw zorgen in de zomer. Kortom, met een bedrijfstuin kun je alle kanten op! Zorg er wel voor dat het tuinontwerp past bij je bedrijf.

3. Gezellig en knus

Een kleiner bedrijf wil vaak een gezellige uitstraling hebben (uiteraard kan dit ook bij grote bedrijven het geval zijn). Een bedrijfstuin kun je ook gezellig en knus inrichten. Uiteraard betekent dit niet dat je alleen een paar zitzakken neerlegt, een bloemetje neerzet en al klaar bent. Om het gezellig te maken is er wel beplanting nodig en is het eventueel zaak om afscheidingen te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een borrelhoekje, of een lunch-/ afsprakenhoek maken. Je kunt dan met lekker weer een klant buiten uitnodigen voor een gesprek in een fijne omgeving.

Zorg voor goed meubilair en voldoende tafels waaraan gegeten kan worden en waar ook aan gewerkt kan worden. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er personeel rookt. Bij een grote tuin kun je er ook voor kiezen om een rookgelegenheid te creëren voor de rokers.

Het is bij een bedrijfstuin van belang dat het budget, de stijl en benodigdheden goed worden besproken. Vraag ook gerust aan medewerkers wat zij verwachten van een bedrijfstuin en welke indeling zij graag zouden willen zien. Zo kan er een ideale pauze plek, rookplek of borrelplek worden gecreëerd die aan ieders wensen voldoet!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply