Een personeelsfeest organiseren op kantoor: 5 tips

0

Bij het organiseren van een personeelsfeest komt nogal wat voorbereiding kijken. Of je het feest nou op kantoor geeft of een locatie in de buitenlucht kiest, aan alles moet gedacht worden, van muziek tot hapjes tot versieringen. Om ervoor te zorgen dat het een geslaagd feest wordt hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Stel een gastenlijst op
  Natuurlijk, het hele kantoor is welkom. Het is echter wel belangrijk om te weten hoeveel mensen er daadwerkelijk op het feest komen. Op deze manier kun je bepalen wat het budget is, hoeveel ruimte er nodig is en hoeveel eten en er drinken er ingeslagen moet worden. Zorg dus dat iedereen ruim van tevoren op de uitnodiging reageert.
 2. Maak gebruik van de ruimte
  Om een feest te geven op kantoor is het belangrijk om te ruimte op een andere manier te benutten dan voor het dagelijkse werk. Zorg dat er voor iedereen voldoende plek is om te zitten, maar ook om gezellig rond te lopen en te kletsen of misschien zelfs dansen. Maak gebruik van statafels om alle hapjes en drankjes neer te kunnen zetten.
 3. Tover het kantoor op tot een sfeervolle feestlocatie
  Tijdens een personeelsfeest wil je dat jouw werknemers even vergeten dat ze op kantoor zijn. Tover de werkvloer om tot een feestelijke ruimte met sfeervolle verlichting en goede muziek. Door te kantoorlichten te dimmen en feestverlichting op te hanger creëer je direct een feestelijke sfeer, zonder dat het veel tijd of geld hoeft te kosten.
 4. Maak er een themafeest van
  De werknemers kennen elkaar natuurlijk in een zakelijke context. Om te zorgen dat iedereen eens een andere kant van elkaar leert kennen, is het een goed idee om voor een themafeest te kiezen. Met een thema kun je alle kanten op, en je kunt het zo grappig en origineel maken als je zelf wil. Iedereen verkleedt zich, en ook hapjes, versiering en muziek kunnen op het thema aangepast worden. Leuke thema’s zijn bijvoorbeeld Roaring Twenties, Gemaskerd bal of Seventies Disco.
 5. Wees voorbereid op alle weersomstandigheden
  In het voorjaar of in de zomer kan het erg leuk zijn om het feest in de buitenlucht te organiseren. Helaas wil het weer in Nederland nog wel eens onvoorspelbaar zijn. Om te voorkomen dat het feest letterlijk en figuurlijk in het water valt is het een goed idee om één of meerdere partytenten te huren. Zorg dat er in ieder geval genoeg ruimte is voor apparatuur zoals muziekversterkers, maar ook voor eten en drinken. Daarnaast is het natuurlijk fijn als iedereen op het feest droog kan staan. Heb je geluk en blijft het droog? Dan kan een partytent juist perfect dienen als zonnebescherming. ‘s Avonds kan het nog wel eens afkoelen, zelfs op mooie zonnige dagen. Heaters zijn daarom geen overbodige luxe voor een feest dat na kantooruren doorgaat.

Wij hopen dat je met deze tips aan de slag kan. Veel plezier met het organiseren van jouw personeelsfeest!

Dit artikel werd u aangeboden door Partytentverhuur-Nederland.

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply