Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijfspand luxe uitstraalt

0

Een bedrijfspand kan veel indruk maken op bezoekers zoals klanten. De sector waarin het bedrijf opereert en de uitstraling van het pand zijn dus erg belangrijk. Zo kan je bijvoorbeeld luxe uitstralen door kleine of grote aanpassingen te doen. Je leest er meer over in het artikel!

Verlichting

Er zijn diverse aspecten die ervoor kunnen zorgen dat jouw bedrijfspand een luxe uitstraling krijgt. Zo kan verlichting veel voor het pand doen. Naast het stimuleren van creativiteit door juiste belichting kan het ook een ‘grotere’ ruimte weergeven. Vooral natuurlijk licht speelt hierin een belangrijke rol, als dit veelvoudig aanwezig is door een rijkdom aan ramen, mag dit duidelijk naar voren komen. Het lichtinval mag de aandacht pakken, kijk hierbij dus goed of je een pronkstuk of luxe meubelstuk in dit licht kan plaatsen.

Decoratie

Decoratie kan veel betekenen voor je bedrijfspand, wanneer dit goed uitgekozen en geplaatst is kan het een hele andere sfeer geven aan een ruimte. Je kunt bijvoorbeeld een fles whisky kopen, om dit vervolgens mooi uitgestald te plaatsen voor een luxe uitstraling. Ook (veel) kussens, met materialen zoals (nep)bont, velours en leer kunnen veel voor je betekenen. Denk ook aan vloerbedekking; vaak denkt men onterecht dat dit een kamer kleiner maakt, maar het effect is juist het tegenovergestelde. Bij tapijt kan je denken aan een gehele vloer of stukken tapijt (ook in de vorm van vloerkleden) om de ruimte verzorgd en luxe te laten ogen. Denk bij decoratie ook aan handdoeken in de toiletten, zeepdispensers en dergelijke; dit alles draagt namelijk bij aan de gehele sfeer.

Materiaalgebruik

Het materiaal dat gebruikt wordt voor zowel de decoratie als meubelstukken zijn bepalend voor de uitstraling van het pand. Zo worden materialen als: velours, (nep)bont, marmer, leer en hout als luxe gezien. Zo kan je ervoor kiezen om houten balken op het plafond te plaatsen, een tafelblad (in dit geval een bureaublad) met marmer aan te schaffen of kies voor heerlijk zachte stoelen met velours. De kantoorinrichting kan dus zowel grote als kleine veranderingen ondergaan voor een luxueuze uitstraling.

Bloemen

Bloemen en planten op kantoor zorgen voor een betere lucht en gezondere werksfeer, combineer dit voor een luxe uitstraling. Zo zijn orchideeën en rozen erg mooi maar ook chic. Als je ergens binnenkomt waar een prachtig boeket rozen staat in een mooie vaas, dan geeft dit een goed verzorgde en luxueuze uitstraling. Kijk goed welke kleuren binnen jouw kantoor passen en zorg er uiteraard voor dat de bloemen er goed verzorgd uitzien. Hangen ze er slap bij? Dan heeft dit een averechts effect en geeft het je bedrijfspand een onverzorgde en slordige uitstraling.

Kleurgebruik

Tot slot kan het gebruik van kleur veel betekenen voor een bedrijfspand. Zo zijn subtiele kleuren met dezelfde soort tinten een goede oplossing. Kies voor dezelfde tinten voor een verzorgde en goed doordachte look. Je kunt hierbij denken aan: wit, crème, beige, grijstinten of pak op één muur uit met de kleur bordeaux (indien dit past bij het bedrijf en binnen het pand). Bordeaux is een warme kleur die vaak in combinatie met goud gezien wordt; een luxe duo.

Kortom: met zowel kleine als grote aanpassingen geef je elk bedrijfspand een luxe uitstraling. Kijk wat er bij jouw bedrijf past en waartoe het budget reikt en ga aan de slag!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply