5 tips voor succesvol gebruik van e-learning

0

E-learning is hot en wordt steeds meer ingezet bij (grote) organisaties. Toch valt de adoptie van e-learning soms nog tegen. Wat kan je allemaal doen om de adoptie van e-learning tot een succes te brengen? We geven hier 5 tips weg!

1. Verdeel de tijd

Het doen van opleidingen binnen een bedrijf is voor zowel werkgever als werknemer interessant. De werkgever krijgt zo gekwalificeerd personeel terwijl de medewerker zichzelf kan doorontwikkelen. Beide partijen hebben via deze manier dus baat bij een dergelijke opleiding. Een goede manier om de medewerker enthousiast te maken of te houden is het voorstel om de e-learning cursus deels in eigen tijd te volgen en deels onder werktijd.

2. Maak een planning

Het volgen van een e-learning cursus vergt een zekere mate van zelfstandigheid. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het aan te raden om een planning te maken op welke tijdstippen er geleerd gaat worden. Zo heeft de medewerker enige houvast en zullen er ook minder excuses zijn bij het niet afronden van een cursus.

3. Voortgangsbewaking

Veel e-learning partijen bieden het niet aan, maar toch is het aan te raden om een cursus af te nemen via een organisatie die inzicht geeft in de voortgang van een cursist. Een van de partijen die dit aanbiedt is icttrainingen.nl. Zij bieden een gedetailleerd voortgangsproces aan, waardoor de leidinggevende exact kan zien hoe ver de medewerker in kwestie is met de e-learning. Dit is voor de medewerker een goeie trigger om actief bezig te blijven met zijn of haar cursus.

4. Belonen

Bij het behalen van één of meerdere cursussen worden vaak ook certificeringen behaald. Dit is voor een organisatie ook zeer waardevol. Een organisatie kan dus afspreken dat wanneer er één of meerdere certificeringen op jaarbasis behaald worden, hier ook een beloning in de vorm van een salarisverhoging aan vast zit.

5. Zoek de juiste opleider

Veel e-learning partijen maken een video of een powerpoint presentatie en zetten dit in de markt weg als zijnde e-learning. Voor sommige mensen is dit voldoende, maar door e-learning aan te bieden dat veel meer omvat dan alleen een video te bekijken wordt het voor de medewerker een stuk interessanter om te volgen. Kijk dus of partijen praktijkopdrachten aanbieden middels zogenaamde livelabs. Daarnaast is het raadzaam om na te gaan of er kennistesten zijn inbegrepen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply