Hoe verbeter je de hygiëne op kantoor?

0

Uit onderzoek blijkt dat 35% van de medewerkers meer tevreden is tijdens het uitvoeren van hun werk, wanneer de werkruimte schoon is. Het behouden van de hygiëne op kantoor is daarom ook erg belangrijk. Wil jij graag een schone werkplek? In dit artikel worden 5 belangrijke tips gegeven voor het verbeteren van de hygiëne op de werkvloer.

1. Gemeenschappelijke ruimtes

Gangen en andere gemeenschappelijke ruimtes zijn voor bacteriën een ware verzamelplek. Om te voorkomen dat deze plekken op de werkvloer verminderen in hygiëne is het erg belangrijk om de ruimtes te luchten. Zet daarom regelmatig een raam open. Ook kun je een luchtverfrisser gebruiken. Tip: het inzetten van een luchtreiniger zorgt ervoor dat bacteriën weggaan, de lucht fris blijft én de bacteriën geen kans krijgen om uit te breiden.

2. De receptie

Bij de receptie komen verschillende mensen langs, ook mensen die minder schoon zijn. Het is daarom belangrijk om zo vaak mogelijk je handen te wassen en de deurklinken te desinfecteren. Deze verspreiden namelijk de meeste bacteriën. Ook kun je kleine flesjes met desinfecterende gel uitdelen aan de medewerkers, inclusief de medewerkers van de receptie. Dit is extra belangrijk door de medewerkers die vaak de hand van een ander schudden.

3. De toiletten

Misschien wel de belangrijkste plek om schoon te houden: de toiletten. Vooral de deurklinken en de wc-brillen hebben extra veel aandacht nodig tijdens het schoonmaken. Ook is het aan te raden om eerst een reiningsmiddel te gebruiken voordat je op de bril gaat zitten. Tip: zorg ervoor dat er papier van goede kwaliteit hangt, om de handen na het wassen te drogen. Papier wordt alleen door één persoon gebruikt en gelijk weggegooid, waardoor het veel hygiënischer is dan een handdoek.

4. De keuken

Om te voorkomen dat er in de keuken bacteriën worden verspreid via handen of via voedsel, is het belangrijk dat de keuken netjes blijft en dat ook de keukenapparatuur schoon is. Staat er een koelkast in de keuken? Zorg er dan voor dat deze minimaal één keer in de week wordt schoongemaakt. Ook is het belangrijk om regelmatig te controleren of de producten die in de koelkast liggen over de datum zijn.

5. Vergaderruimtes en bureaus

Is één van de deelnemers van een vergadering ziek of verkouden? Dan is de kans groot dat het virus blijft hangen in de vergaderruimte. Het luchten van de ruimte en het schoonmaken van de bureaus en tafels is daarom een must.

Extra tip: zorg ervoor dat er een vast schoonmaakrooster wordt opgesteld voor jouw bedrijfsruimte of kantoor. Huur je geen schoonmaakbedrijf in? Verdeel de taken dan onder de medewerkers en zorg ervoor dat jullie in een frisse ruimte kunnen werken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply