Hoe vind je de beste laptop?

0

Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dat is meer dan terecht. Er zijn onwijs veel laptops in allerlei soorten, merken en voor elk budget. Maar hoe kies je er één die voor jou geschikt is? Je kunt heel het web afstruinen, om advies vragen in de winkel of eens rondvragen bij familie en vrienden. Toch zul je snel merken dat iedereen een andere tip geeft, er zijn ook zo onwijs veel laptops te koop. De ene wil een kleine laptop die gemakkelijk mee te nemen is naar school en een ander wil misschien wel een gaming laptop. Ben jij benieuwd naar de beste laptop? Lees snel verder en wie weet zit er wel wat voor jou bij!

Waar ga je de laptop voor gebruiken?

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet gaan stellen. Waar wil je de laptop voor gebruiken? Zoek je een laptop om goed op te kunnen gamen, wil je de beste laptop voor studenten of wil je uitzoeken of een Chromebook misschien iets voor jou is? Als je de laptop alleen wil gaan gebruiken voor je studie om verslagen op te schrijven of informatie op te zoeken, dan hoef je natuurlijk geen gigantische uitgave te verwachten. Als je een laptop nodig hebt voor het gamen of als je bepaalde belangrijke programma’s wil gaan downloaden, zal je waarschijnlijk duurder uit zijn. Daarom is het dus goed om van te voren goed te bedenken waar je de laptop voor nodig hebt en waar je hem voor gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan dat je de laptop veelal gaat gebruiken voor thuiswerk vanwege Corona. Neem de tijd en lees het artikel over jouw informatiebron voor het inrichten van een praktische thuisplek.

Soorten laptops

Om het je makkelijk te maken zetten we de beste laptops even voor je op een rijtje.

  • HP 15-dw1016nd: als je op zoek bent naar een studenten laptop, dan is deze HP wel wat voor jou. En nee, die naam zegt inderdaad helemaal niks. Maar die laptop is alles wat je nodig hebt. De laptop beschikt over een i5 processor, een full HD scherm en 8 GB werkgeheugen. De laptop is voorzien van een anti-glare scherm waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over lichtinval.
  • Lenovo IdeaPad L340-15IRH Gaming 81LK01FUMH: hou je van gamen en wil je profiteren van optimale snelheid? Dan is deze Lenovo al een tijdje favoriet! De laptop beschikt over een NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart waardoor jij games op de hoogste instellingen kunt spelen. En daarnaast is het toetsenbord verlicht, waardoor je goed door kunt blijven spelen.

Een chromebook of toch liever niet?

Chromebooks, je hebt het vast wel eens voorbij zien komen of je twijfelt misschien wel om er één aan te schaffen. Voordat je een keus gaat maken is het handig om de voor- en nadelen van elkaar af te wegen. Allereerst gaat de accu van Chromebooks erg lang mee. Dat is te danken aan het lichte besturingssysteem. Je kunt een Chromebook met een gerust hart meenemen om er bijvoorbeeld buiten de deur de hele dag op te werken. Daarnaast werk je op een Chromebook met een Google account. Je hoeft je dus niet druk te maken over het feit of je alles wel goed op hebt geslagen. Toch is een Chromebook bijvoorbeeld minder handig als je een laptop nodig hebt voor het gamen. Dat komt doordat er op deze laptops geen zware software gedownload en gebruikt kan worden. Denk dus goed na over wat je wilt gaan doen met de laptop!

Kies de laptop die het best bij jou past

Nu je onze tips hebt gelezen, gaan wij er vanuit dat je een laptop kan kiezen die het best bij jou past, ofwel de laptop die het best past bij wat je ermee wil gaan doen. Wij wensen je veel succes met de zoektocht naar een goede laptop!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply