Jouw informatiebron voor het inrichten van een praktische thuiswerkplek

0

Voor veel mensen was de “verplichting” om thuis te werken volledig nieuw. Het ritme van mensen die een kantoorbaan hebben werd bruut doorbroken als gevolg van de uitbraak van het corona virus. Het “nieuwe” werd snel het “normale”. Zoals de situatie er nu uitziet, zal de behoefte om waar mogelijk thuis te werken zeker nog wel een tijd voortduren. Het inrichten van een praktische thuiswerkplek is daarom zeker ook een goede stap. Hiervoor zijn veel keuzemogelijkheden maar niet iedere keuze is even goed…..

Jouw gids naar een prettige werkplek

Zoals je weet is Kantoorkompas jouw gids naar een prettige werkplek. We bieden zoveel mogelijk nuttige informatie over hoe je een kantoor op de meest praktische manier kunt inrichten. Hierbij benaderen we dit onderwerp in de ruimste zin van het woord. Op deze website staan artikelen welke drie kantoorapparaten absoluut niet mogen ontbreken op kantoor maar ook op de manier waarop je een bijdrage kunt leveren aan een prettige werksfeer op kantoor er richten we ons op facilitair management omdat dit in een normale situatie volop in de spotlights staat. In deze corona situatie is er echter sprake van een “nieuw normaal” waarvoor een nieuwe werkplek moet worden ingericht.

Van een plek op kantoor naar een plek om thuis te werken

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus is het kantoor een verboden of slechts beperkt toegankelijk gebied geworden. Voor veel mensen betekent dit dat de situatie van het “af en toe mogen thuiswerken” is veranderd naar het “vrijwel altijd moeten thuiswerken”. Deze verandering van werksituatie vereiste in de beginfase wat improvisatie. Nu alles erop wijst dat we voorlopig op deze manier werkzaam zullen blijven, is het goed om er rekening mee te houden dat een plek op kantoor moet worden ingewisseld naar een praktische thuiswerkplek en hiervoor voorzieningen moeten worden getroffen. Het facilitaire management is nu thuis een hot item. 

Jouw informatiebron voor het inrichten van een praktische thuiswerkplek

Het inrichten van een praktische thuiswerkplek vraagt meer dan het vrijmaken van een (rustige) ruimte en de beschikbaarheid van ergonomisch kantoormeubilair. Als deze mogelijkheden gerealiseerd zijn wacht de volgende stap. Deze stap wordt gevormd door het realiseren van mogelijkheden om het werk op een efficiënte manier te kunnen uitvoeren. De keuze voor een goede internetverbinding, tussen de verschillende afmetingen van laptops, de manier waarop je een laptop sneller maakt, je computer op je TV aansluit of de keuze voor geschikte oordopjes wordt nu ineens actueel. 

Het is wel van belang om je goed te informeren bij het maken van de bovenstaande keuzes. Als je afgaat op de marketinguitingen van veel fabrikanten loop je de kans dat je hierin verkeerde keuzes maakt. Hiervoor kun je uitstekend terecht op de website van Technika10. Deze website richt zich op het bieden van nuttige informatie over je veelzijdige technologische mogelijkheden bij het inrichten van een geschikte thuiswerkplek. Er is bijvoorbeeld een uitgebreid artikel te lezen die je uitstekend van pas komt als je op zoek bent naar de beste mini laptop. Technika10 is een website die je kunt zien als het verlengde van Kantoorkompas. Een handige informatiebron voor het maken van goede en overwogen keuzes bij het inrichten van een praktische thuiswerkplek.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply