Planten op kantoor: 4 leuke ideeën voor meer sfeer

0

Of je ze nou thuis hebt staan of op kantoor: planten zijn altijd een goed idee. Op de werkplek bieden ze verschillende voordelen. Zo kunnen ze zorgen voor een betere concentratie, maken ze een ruimte persoonlijker en – niet onbelangrijk – met planten verbeter je meteen ook de luchtkwaliteit op kantoor. Een kantoor met planten past dan ook helemaal bij de moderne kantoorinrichting van nu. Wij geven je leuke ideeën om met planten meer sfeer te creëren op kantoor.

1. Creëer een plantenwand of moswand

Weg met steriele witte wanden op kantoor! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om schilderijen of ingelijste foto’s op te hangen om het kantoor sfeervoller te maken. Maar wat dacht je van een levend schilderij? Dan hebben we het over een moswand of plantenwand. Deze groene sfeermakers absorberen geluid en zorgen voor optimale akoestiek. Met een moswand klinkt de ruimte minder hol. Kies je liever voor planten in de verticale tuin? Er bestaan diverse planten die geschikt zijn voor een plantenwand zoals een klimop of varens.

2. Verdeel de ruimte met ‘groene roomdividers’

Een grote kantoorruimte kun je opdelen in kleinere ‘werkeilandjes’ met voldoende privacy, zodat collega’s gefocust aan de slag kunnen. Planten lenen zich hiervoor uitstekend. Je kunt groene roomdividers maken. Bijvoorbeeld door klimop te laten groeien tegen een verplaatsbaar rek of door een grote open wandkast te vullen met verschillende soorten planten. Of kies ervoor om smalle, hoge plantenbakken op diverse plekken in de kantoorruimte neer te zetten en creëer zo rustige werkhoeken.

3. Plantengroepjes

Met grote kamerplanten kun je in een handomdraai sfeer creëren op kantoor. Richt knusse hoekjes in met groepjes van kamerplanten die in vorm en hoogte variëren. Wat dacht je van een grote bananenplant naast een subtiele olifantsoor? Of combineer een hoge cactus met een weelderige monstera. Varieer in hoogte door plantenstandaarden te gebruiken en wissel de kamerplanten op de grond af met een aantal hangplanten.

4. Richt de buitenruimte van je kantoor sfeervol in met planten

Beschikt jouw kantoor ook over een buitenruimte? Dan is dit de perfecte gelegenheid om ook hier met planten aan de slag te gaan. Vooral in de zomer kun je dan optimaal genieten van een groene buitenruimte. Afhankelijk van de grootte van de buitenruimte kun je bomen planten of struiken neerzetten om ook hier gezellige hoekjes in te richten. Staat jouw kantoor toevallig in Dordrecht? Schakel dan deze hovenier voor tuinaanleg Dordrecht in!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply