Een alarmsysteem biedt meer dan alleen beveiliging voor je kantoor

0

Een alarmsysteem is essentieel voor het beveiligen van een kantoorpand. Kantoren en andere bedrijfspanden zijn namelijk veel vaker het doelwit van criminelen. Dit komt omdat het voor inbrekers vaak makkelijk vast te stellen is wanneer er niemand in het pand aanwezig is. Daarbij ligt een kantoor vol met spullen die snel op de zwarte markt doorverkocht kunnen worden. Om de beveiliging van een kantoorpand te verbeteren en inbraken te voorkomen is daarom een alarmsysteem essentieel. Wat mensen echter niet weten is dat een alarmsysteem nog veel meer voor een kantoor te bieden heeft dan enkel een verbeterde beveiliging van het kantoorpand.

Tijdregistratie van personeel

Een andere functie waarvoor een alarmsysteem tegelijkertijd met het beveiligen voor kan worden gebruikt is tijdregistratie. Met hetzelfde systeem kan namelijk worden bijgehouden wie wanneer het pand binnenkomt. Kantoormedewerkers kunnen een eigen magneetsleutel krijgen waarmee zij de deur open kunnen maken. Deze sleutel is voor iedere medewerker uniek en registreert daardoor meteen de tijd dat iemand binnenkomt en weer weggaat. Veel mensen denken niet na over deze mogelijkheid die een alarmsysteem kan bieden en kopen een los systeem waarmee mensen in kunnen klokken. Dit is zonde want zowel de beveiliging als tijdregistratie kunnen geregeld worden met alarmsystemen.

Kamers afsluiten voor onbevoegden

Op ieder kantoor heb je te maken met vertrouwelijke informatie en documenten die niet door iedereen ingezien mogen worden. Deze documenten moeten in afgesloten dossierkasten bewaard blijven. Dit is echter niet praktisch wanneer je net aan een document werkt en regelmatig het kantoor voor korte tijd moet verlaten. Een alarmsysteem kan ook voor dit probleem een oplossing bieden. Op dezelfde manier als de buitendeuren kunnen namelijk ook de binnendeuren van een kantoor beveiligd worden. Door kamers enkel toegankelijk te maken voor een selecte groep personen zijn deze afgesloten voor onbevoegden. Werk je aan een vertrouwelijk document of staat de computer open met gevoelige informatie op het scherm, dan hoef je dit niet steeds op te bergen. Je sluit simpelweg de deur van je kantoor met de gedachte dat enkel mensen die daarvoor bevoegd zijn de kamer binnen kunnen komen.

Automatiseringsfuncties

Nieuwere alarmsystemen werken vaak met een internetverbinding waardoor de systemen op afstand bediend kunnen worden. Via je mobiele telefoon komen meldingen binnen, maar kan je ook het systeem aan- en uitzetten. Deze automatiseringsfunctie kan je echter ook voor andere toepassingen in het kantoor gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de verwarming of verlichting in het pand vanaf afstand te bedienen. Dit kan bovendien ook nog eens bijdragen aan een betere beveiliging. Registreert het alarm verdachte activiteit rond het kantoorpand? Dan kan je de verlichting van afstand aanzetten om de indruk te wekken dat er iemand aanwezig is. Dit zal in veel gevallen voldoende zijn om potentiële inbrekers op de vlucht te doen slaan.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply