3 tips voor een effectief alarmsysteem op kantoor

0

Ieder bedrijf heeft een alarmsysteem nodig. Ongeacht de locatie en werkzaamheden van een kantoor. Hoe het systeem is samengesteld en gebruikt wordt verschilt echter per kantoor. Alarmsystemen moeten niet alleen beschermen tegen inbraken, maar ook tegen brand, diefstal door personeel en kunnen zelfs bijhouden of iedereen op tijd aanwezig is. Zonder de hulp van een beveiligingsexpert om te helpen bij de planning is een alarmsysteem minder effectief dan je denkt. Je kan onder de veronderstelling zijn dat je kantoor goed beveiligd is terwijl in realiteit er verschillende zwakheden in de beveiliging zijn. Met de volgende drie tips van de slotenmaker Gent zorg je voor een effectief alarmsysteem voor jouw kantoor.

Training van personeel

Zelfs de beste alarmsystemen bieden niet voldoende beveiliging als deze verkeerd gebruikt worden. Simpele vergissingen zoals het openlaten van een deur of vergeten om het alarm te activeren beïnvloeden de effectiviteit van een alarmsysteem. Om de capaciteiten van een alarmsysteem ten volste te benutten is het daarom essentieel om het personeel te trainen hoe zij hier het beste gebruik van kunnen maken. Zorg dat iedereen weet hoe het systeem precies werkt en maak dit één van hen verantwoordelijkheden. Dit lijkt misschien veel moeite om iedereen op te leiden het systeem te gebruiken, maar het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het alarmsysteem zo effectief mogelijk gebruikt wordt en de beste beveiliging voor je kantoor biedt.

Wat te beveiligen

De meeste alarmsystemen voor bedrijven vereisen ook het gebruik van beveiligingscamera’s. Te vaak worden deze camera’s echter alleen gebruikt om de buitenkant van het kantoorpand te beveiligen. Wanneer je zo effectief mogelijk gebruik wilt maken van de beveiliging die een alarmsysteem kan bieden moeten zowel de buiten- als binnenkant van het kantoor beveiligd worden met camera’s. Ook is het belangrijk om niet alleen camera’s te richten op wat er precies voor de deur gebeurt. De grenzen van het terrein van het kantoor is waar de meeste gevaren beginnen en ook deze moeten dus met camerasystemen beveiligd worden. Dit stelt je in staat om verdachte personen op te merken voordat zij het terrein betreden.

De juiste beveiliging

De juiste beveiliging voor een kantoor kan enkel gerealiseerd worden met een alarmsysteem dat uit meerdere componenten bestaat. In de vorige paragraaf gaf de slotenmaker Gent al advies hoe je camerabeveiliging het beste kan toepassen. Een kantoor heeft echter ook baat bij een controlesysteem, bewegingssensoren, glasbreuksensoren, een sprinklersysteem en vele andere componenten van een alarmsysteem. Daarbij kan het ook handig zijn wanneer alarmsystemen voor kantoren op afstand bediend kunnen worden door het management van het bedrijf. Om de juiste beveiliging te realiseren werken al deze componenten met elkaar samen en vormen zo het meest effectieve alarmsysteem voor een kantoor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply